Sdílejte
Vichřice v Olomouckém kraji -zásah hasičů. Zdroj: HZS Olomouckého kraje
Vichřice v Olomouckém kraji -zásah hasičů. Zdroj: HZS Olomouckého kraje

Olomoucký kraj – Aktuální informace 29. října, od krajských Hasičů z Olomouckého kraje. Na základě vydané výstrahy a návaznosti na nárůst výjezdových událostí spojených s odstraňováním následků silného větru v Olomouckém kraji spouštíme dočasné online kontinuální zpravodajství na našem webu – sledujte aktualizaci v cca půhodinových intervalech.

8:30   23 – výjezdových událostí

Aktuální (v ranních hodinách) počet výjezdů 23, drtivá většina jsou spadené stromy na komunikacích. Většina výjezdů je na Šumpersku a Prostějovsku.

Jen za posledních 20 min se počet výjezdů zdvojnásobil, poskytujeme první fotografie. Z výběru událostí řeší hasiči v Hranicích také uvolněně plechy hrozící pádem na chodník.

8:55 výjezdů – 29   V Okrese Šumperk celkový počet 22 výjezdů! Aktuálně řešeno 14.

9:15 výjezdů 57 – stále sledujeme nárust událostí, v několika případech řešíme uvolněné plechy na střecháh, nejvíce výjezdů je Šumpersku, na Olomoucku u Mutkova došlo k pádu stromu na auto, vše bez zranění

9:30 výjezdů 69 – v Mostkovicích na Prostějovsku došlo k pádu vikýře a části plechu z objektu, na místo míří jednotky HZS a SDH, několik popadaných stromů za sebou řeší hasiči na komunikacích z Dolan směr Jívová a dále z Jívové směr Domašov  nad Bystřicí.  POZOR u Brodku u Prostějova leží strom na dálnici ! V Přerově ulice Letecká vyvrátil vítr zastávku.  Na Hranicku Podštát směr Olšovec také někoik spadených stromů na komunikaci.  V Olomouci na ulici Sokolska došlo k uvolnění části plechové střechy cca 5x3m.

10:00 přidána další várka FOTOGRAFII – více níže v přílohách.

10:05 – spadené či uvolněné střechy na Prostějovsku – řešíme několik uvolněných plechů si celých střech na Prostějovsku a to Mostkovice, Prostějov Kostelecká a Přemyslovice – podrobnosti později.

Aktuální počet výjezdů hasičů v Olomouckém kraji 86 .

10:05 – aktuální počet všech výjezdů v OLK – 97

10:14 Důležité   Pozor popadané stromy na D35 úsek km 245 směr Mohelnice Olomouc!!!

10:20 – aktuální počet všech výjezdů HZSOLK 109   Na Prostějovsku hasiči i nadále zasahují u několika domů s uvolněnými plechy či celou střechou, na dálnici D35 odstraňujeme několik spadených stromů v úseku 245 km, v Hranicích došlo k pádu stromu na vozidlo, drtivá většina výjezdů je na popadané stromy lze hovořit o stovkách stromů. Problémy jsou zaznamenávány i s přetrženými dráty elektrického vedení dochází k výpadkům proudu v našem kraji.  Strom také spadl na vozidlo u Kosova na Šumpersku.

SUMARIZACE DLE OKRESŮ 10:30 – 116 událostí – souhrn dle okresů OLK Jesenik 4, Olomouc 26, Prostějov 30, Přerov 19, Šumperk 37

Vichřice v Olomouckém kraji -zásah hasičů. Zdroj: HZS Olomouckého kraje

ČTĚTE TAKÉ: Vichřice aktuálně v Karlovarském kraji – zásahy hasičů

informace stále aktualizujeme!

Autor: Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje

 

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekVichřice aktuálně v Karlovarském kraji – zásahy hasičů
Další článekVichřice si vyžádala lidský život! U obce Stařeč na Třebíčsku spadl strom na mladou ženu, na místě zemřela
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.