Silný déšť, ilustrační foto. autor: archiv redakce J.B. (2018)

Česko / regiony  – V České republice se vytvářejí silné bouřky, ve kterých se vyskytuje krupobití a intenzivní srážky. Kolem dvanácté hodiny zasáhla bouřka i Prahu, hasiči prozatím řešili v souvislosti s tímto počasí dva případy – zatopenou komunikaci a spadlou větev. Informoval o tom dnes aktuálně portál meteopress.cz.

Bouřky se však vyskytují i na Mostecku, Teplicku, Děčínsku Nymbursku, Žďáru n. S., Třebíčsku a Znojemsku.

V odpoledních hodinách aktuálně z regionu:

Největší srážkový úhrn prozatím registrujeme v Železné Rudě, kde dle webu hydro.chmi.cz napršelo 52 mm. V dalších minutách očekáváme, že bouřka zasáhne Liberecko, Tišnov či západní část Brna,“ uvedla aktuálně portál meteopress.cz.


ČTĚTE TAKÉ: Duben byl nadprůměrně teplý, prodejci zmrzlin mají žně
Letošní duben se svými teplotami a prodeji zmrzlin vyrovnává letním měsícům. „Dosavadní dubnové teploty byly opravdu nadprůměrné. Zatím se drží 4-5°C nad dlouhodobým průměrem,“ uvádí mluvčí ČHMÚ RNDr. Petr Dvořák. 

Karlovarský kraj měl po celý dnešní den „azuro,“ hlásí teploty přesahující 20 °C, a v Holešově naměřili skvělých slunných 30 °C.

Meteorologové varují, že také v sobotu zahrozí na severovýchodě území republiky silné bouřky.

VIDEO: Přívalové deště na Mostecku (obec Klíny)

Na mnoha místech republiky, již silné dešťové srážky k 20. hodině večerní ustávají nebo pouze mírně prší.

jb, (red.)

Komentáře
Předchozí článekNevěřím, že cizímu poslanci leží blaho ČR na srdci. Politik o snížení evropských dotací
Další článekMuzika za 5 milionů, rekordní Malich i Loos na zahradní aukci v Arthouse Hejtmánek
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.