Sdílejte

Olomouc – Krátce, po čtrnácté hodině, ve čtvrtek 29. března došlo v Olomouci k vážné dopravní nehodě několika vozidel. Na místě zasahovali hasiči, záchranná služba i policisté. Nehoda si vyžádala dva lidské životy a zranění dalších třech osob. 

O tragické nehodě informoval krajský mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák s tím, že dle prvotních získaných informací došlo ke střetu, více osobních vozidel s větším počtem zraněných na místě.

VIDEO: Tragická dopravní nehoda v Olomouci

Tragická dopravní nehoda v Olomouci - Hasiči Olomouckého kraje

Hasiči po svém příjezdu nemuseli žádnou ze zraněných osob vyprošťovat pomocí speciálních hydraulických nástrojů. V době jejich příjezdu byly zraněné osoby v péči zdravotníků. Hasiči zahájili intenzivní asistenci při záchranně a resuscitaci osob.

Při dopravní nehodě došlo celkem k pěti zraněním, bohužel ve dvou případech šlo o zranění smrtelná.

V navazujícím čase provedla jednotka zasahujících hasičů nutná bezpečnostní opatření a zajištění čtyř vozidel proti vzniku požáru,“ upřesnil Hošák.


ČTĚTE TAKÉ: Ve Zlíně havarovala dvě vozidla, nehoda si vyžádala zranění dvou dětí


Po skončení dokumentace dopravní nehody posádky vypomohly při naložení vozidel na odtahové speciály, zasypání uniklých provozních látek na komunikaci a pro opětovné zprovoznění komunikace i závěrečný úklid vozovky,“ doplnil k nehodě mluvčí hasičů.

Příčiny nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

-jb, (red.)

Komentáře