Sdílejte
Policie ČR, ilustrační foto. Autor: archiv redakce Události112.cz / J.B. (2016)

Ostrava –  K tragické události vyjížděli posádky záchranné služby v sobotu 24. března večer. V jednadvacet hodin přijali operátoři tísňové linky 155, krajské záchranky informaci o muži v bezvědomí. Lékař, po neúspěšné resuscitaci u muže musel konstatovat smrt, na těle muže byly, dle záchranářů viditelná řezná a bodná poranění. Vedle záchranářů na místo zamířili také policisté, kteří na místě události zadrželi ženu, která je nyní podezřelá z toho, že muže pobodala. 

O události informoval redakci serveru Zprávyextra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že čtyřicetiletý muž v okamžiku příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života a zasahující lékař u něj zjistil poranění bodného charakteru.

„Týmy záchranné služby zahájily rozšířenou resuscitaci – postiženému zajistily dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, použily přístrojové vybavení pro nepřímou srdeční masáž a zahájily podávání léků. Ve snaze o záchranu života pokračovaly posádky hodinu, avšak krevní oběh pacienta se jim obnovit nepodařilo,“ uvedl mluvčí záchranné služby a doplnil, že muž na místě podlehl svému zranění a lékař záchranné služby byl nakonec nucen konstatovat jeho smrt.

Případ si kvůli jeho závažnosti převzali kriminalisté. Zajistili a dokumentovali stopy k případu, přivoláni byli rovněž specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz krajského ředitelství.


ČTĚTE TAKÉ: Při dopravní nehodě v Ostravě bylo zraněno šest osob. Zasahovaly všechny složky IZS


Kriminalisté také kontaktovali osoby, které měly nebo mohly mít k případu jakékoliv informace. „Žena je důvodně podezřelá, že na poškozeného zaútočila bodnořezným nástrojem,“ sdělila k tragické události mluvčí ostravských policistů Soňa Štětínská.

-jb, (red.)

Komentáře