Ostravsko – V sobotu 18. srpna, ve 20.30 hodin museli krajští záchranáři zasahovat u závažného poranění muže v Šenově, v okrese Ostrava město, kterého poranila vrtule motorového rogala. Muž utrpěl závažná – devastující poranění, se kterými skončil v péči nemocničních lékařů.

O události a následné záchranné akci informoval redakci serveru #zpravyextra.cz, zastupující mluvčí moravskoslezské záchranky Ladislav Lang s tím, že na místo události vyjela lékařská výjezdová skupina ze stanoviště v Havířově.

Pětapadesátiletý muž utrpěl devastující poranění od předloktí k prstům na jedné ruce, otevřenou zlomeninu pažní kosti na druhé ruce, sečnou ránu na stehně a nacházel se v přímém ohrožení života. Zasahující záchranáři museli pro podání léků pacientovi zajistit vstup do kostní dřeně na holenní kosti nezraněné nohy,“ uvedl Ladislav Lang.


ČTĚTE TAKÉ: Tři zranění při střetu sanitního vozidla s automobilem na Opavsku
V sobotu 18. srpna odpoledne došlo na Opavsku k vážné dopravní nehodě sanitního vozidla krajské záchranné služby. Lékařský tým rendez-vous v Hlučíně obdržel, krátce před půl třetí výzvu k zásahu do obce Píšť, a to k pacientovi s náhlými obtížemi interního charakteru. 

Zasahující zdravotníci uvedli pacienta do umělého spánku, napojili na přístrojem řízené dýchání a po ošetření a znehybnění zraněných končetin jej převezli do Fakultní nemocnice v Ostravě na oddělení urgentního příjmu,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

-jb, (red.)

Komentáře