Sdílejte
Z havarovaného autobusu na dálnici D1 v Brně hasiči vyprošťovali zaklíněného řidiče, další čtyři lidé byli zraněni. Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Brno – Před dvanáctou hodinou, ve středu 28. března vyslalo operační středisko záchranné složky k nehodě na 189. km D1, ve směru na Brno. Po srážce dvou kamionů a autobusu zůstal zaklíněný jeden z řidičů. Zranili se také další čtyři lidé. Informoval o tom Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí krajských hasičů.

Příjezd k zásahu byl velmi komplikovaný, protože nehoda se stala v dopravním omezení v místě, kde vedou dva souběžné pruhy na Brno a jeden protisměrný jízdní pruh na Prahu. Také ten musel být po dobu záchranných prací zastaven.

Hasiči zjistili, že v kabině autobusu, který havaroval do návěsu kamionu, je zaklíněný zraněný řidič. Ve spolupráci se záchrannou službou se muže snažil vyprostit hydraulickým vyprošťovacím zařízením celý tým hasičů. Vzhledem ke značné deformaci kabiny se jednalo o velmi komplikované a náročné vyproštění. Zraněného muže se podařilo dostat z vozu přibližně po hodině soustavné práce,“ uvedl mluvčí hasičů.

Po zajištění pacienta záchrannou službou pomohli hasiči s jeho transportem na palubu vrtulníku, který přistál na poli vedle dálnice.

Kromě řidiče se zranili také tři cestující z autobusu a řidič kamionu, který byl ošetřen na místě. Pro zbylých osm cestujících přijel z Tišnova hasičský evakuační autobus, který zajistil jejich odvoz,“ doplnil k nehodě mluvčí hasičů.


ČTĚTE TAKÉ: V Sokolově srazilo osobní vozidlo chodkyni, žena utrpěla těžká zranění


Okolnosti nehody, jsou nyní v šetření Policie ČR.

-sim, (red.)

 

Komentáře