Záchranáři a policisté na místě události, ilustrační foto. Autor: archiv redakce Události112.cz

Novojičínsko – V pondělí 12. března ráno zasahovaly posádky zdravotnické záchranné služby na Novojičínsku u dvou osob v souvislosti s násilným trestným činem. K zásahu byly postupně vyslány dva týmy Zdravotnické záchranné služby MS kraje, a to ze stanovišť v Odrách a Novém Jičíně. Informoval o tom dnes redakci serveru ZprávyExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Nejprve byl záchranářům nahlášen muž zraněný po střetu s vlakem. Osmatřicetiletý muž posádce záchranné služby uvedl, že byl sražen a odhozen vlakovou soupravou. V době zásahu záchranné služby nebyl v ohrožení života, jeho poranění v oblasti hlavy se jevilo jako středně závažné. Po poskytnutí potřebné pomoci jej záchranáři za doprovodu policie přepravili do novojičínské nemocnice, kde byl předán na tamní chirurgické ambulanci,“ uvedl Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: V Klimkovicích na Ostravsku havaroval motorkář, do nemocnice ho musel transportovat vrtulník


„Jiná posádka záchranářů vyjížděla jen o necelou půl hodinu později v souvislosti s předchozí událostí také ke čtyřiadvacetileté ženě do Suchdola nad Odrou. V tomto případě však zasahující lékař již pouze mohl konstatovat smrt postižené,“ doplnil mluvčí záchranné služby a upřesnil že ta na místě podlehla vícečetným poraněním ještě před příjezdem záchranářů.

Události šetří Policie ČR.

-jb, (red.)

Komentáře