#ZZS MSK
Letecká záchranná služba Ostrava na místě události. Ilustrační foto. Zdroj: ZZS Moravskoslezského kraje

Novojičínsko – Posádky záchranné služby zasahovaly v úterý 11. září, v podvečer u závažné události na Novojičínsku. Po půl šesté přijali pracovníci krajského operačního střediska záchranné služby tísňové volání ze Štramberku, kde došlo k tonutí dítěte.

Na místo vyjela kopřivnická posádka (RZP) a k misi vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Redakci serveru #zpravyextra.cz o tom informoval tiskový mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Holčička ve věku jednoho a půl roku byla nalezena v rybníku za domem.

Vlivem tonutí u ní došlo k selhání základních životních funkcí a operátorka tísňové linky záchranné služby vedla svědky na místě k telefonicky asistované neodkladné resuscitaci,“ sdělil Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda motorkáře v Litvínově, na místě přistával vrtulník
V dopoledních hodinách, ve středu 12. září, došlo na Mezibořské ulici v Litvínově, k vážné dopravní nehodě řidiče motocyklu, který ošklivě havaroval. Více zde <<

Záchranáři museli po svém příjezdu ještě pokračovat v nepřímé srdeční masáži, ale několika minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh dítěte. Týmy zajistily umělou plicní ventilaci a tepelný komfort. Po provedení všech nezbytných úkonů v rámci přednemocniční neodkladné péče byla pacientka letecky transportována do ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil k události mluvčí záchranářů.

-jb, (red.)

Komentáře