V druhém kole Superligy míří do Mostu silné Blanensko. Autor: Tomáš Rain

Most – Týden poté, co Most podlehl v úvodním kole třetího ročníku celostátní Superligy malého fotbalu v Olomouci 3:5, zavítá na jeho hřiště další moravský soupeř. Na koho se tedy mohou diváci již tuto neděli v 14.00 na hřišti 11. ZŠ Most těšit?

Do Mostu míří mimořádně kvalitní Blanensko, letos vystupující v Superlize pod názvem Č. H. Blanensko. Tento tým skončil v minulém ročníku na konečném pátém místě o pouhé dva body před Mostem. Blanensko však rozhodně vzhledem ke své kvalitě může pomýšlet na vyšší příčky a letos jednoznačně vyhlásilo útok na medaile. Na rozdíl od Mostu, který v prvním kole klopýtl v Olomouci, Blanensko své první utkání před domácími diváky zvládlo a porazilo na svém hřišti Příbram 4:2.

S Blanenskem má Most aktuálně pozitivní bilanci, když z jejich dosavadních čtyřech vzájemných střetnutí odešel třikrát jako vítěz a pouze jednou jako poražený. Přesto by bylo odvážné, prohlásit Most za jasného favorita tohoto střetnutí. Blanensko totiž disponuje zejména v ofenzivě velikou silou a jejich útočné duo Jan Koudelka, Ondřej Paděra děsí obrany v celé Superlize. Ondřej Paděra je pak historicky nejlepším střelcem Superligy stejně jako české reprezentace a do tohoto ročníku vpadl jak jinak než dvěma přesnými zásahy.

Most tak v neděli určitě nečeká snadná výzva. V jaké sestavě mostečtí hosty z Moravy přivítají? Před brankářem Ondřejem Bírem „C“ se bude pohybovat tato desítka hráčů – Boček Martin, Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Macháček Michal, Matyáš David, Onuščák Dominik, Popelka Vít, Šebek Rostislav a Tancoš Martin.
U venkovních zápasů je samozřejmě vždy otázkou, jak se podaří sladit představy trenéra toho kterého výběru o ideální sestavě s časovými možnostmi jednotlivých hráčů, ale každopádně je jisté, že Most čeká v neděli nelehký úkol.

„Míří k nám Blanensko, jehož fotbal je založený na ničivé ofenzivní síle a schopnosti z brejků trestat každé sebemenší zaváhání. Proto bude alfou a omegou nadcházejícího zápasu pozorná a pohyblivá obrana a zachytávání blanenských útoků hned od počátku. Náš fotbal je také založený spíše na ofenzivě než na obraně a lze tak očekávat, že obě mužstva půjdou do zápasu s taktikou, dát více gólů než inkasují. Každopádně pro diváky by mělo jít o velmi atraktivní utkání, protože výsledek 1:0, nebo 2:1 tentokrát opravdu neočekávám“ zahájil své předzápasové vyjádření Vojtěch Benda, mostecký trenér.
„V naší sestavě není tentokrát ani jeden nováček a ve všech případech jde již o jména, která mají se Superligou a jejím nasazením zkušenost. Šest z nominovaných hráčů nastoupilo i teď v Olomouci a všichni se prezentovali výborným výkonem. Zápas bychom chtěli opět kontrolovat, stejně jako tomu bylo v Olomouci, akorát tentokrát věřím v lepší proměňování gólových příležitostí a šťastnější konečný výsledek pro nás“ zakončil Benda.
Všichni diváci a příznivci mosteckého malého fotbalu jsou k nedělnímu utkání Superligy srdečně zváni. Výkop v 14.00 hodin na hřišti 11. ZŠ Most.

PSALI JSME: VIDEOROZHOVOR: Povídání s předsedou Mostecké ligy malé kopané Alešem Janečkem

Autor: Tomáš Rain

 

Komentáře