Sdílejte

BĚLOV / Spalování suché trávy skončilo požárem. V obci Bělov na Zlínsku důchodkyně neuposlechla varování hasičů a zbytečně způsobila vysokou škodu. Požár se totiž rozšířil i na sousední dům.

Žena se rozhodla, že spálí malou kopku suché trávy, jenomže z ní se plameny okamžitě rozšířily po celé louce i na okolní dům.

„Šla jsem zapálit malou kopku sena. To byla otázka deseti minut a najednou se to nekontrolovatelně takovým pruhem rozjelo, tak jsem utíkala pro vodu. A než jsem se vrátila, tak to skočilo na další břeh,“ popisuje incident žena, která svou nedbalostí požár založila.

S manželem se snažili oheň uhasit. V kýblech začali nosit vodu. Proti rychle postupujícím plamenům ale neměli nejmenší šanci. Další sousedé volali hasiče i rodinu, která z domu jen necelou půlhodinu před požárem odjela.

Požár v obci Bělov
Požár v obci Bělov Zdroj: HZS Zlínského kraje

Když přijeli na místo hasiči, šlehaly už ze střechy vysoké plameny. Oheň se podařilo sice poměrně rychle uhasit, střechu ale museli dál prolévat hektolitry vody kvůli skrytým ohniskům.

„Když bych to odsáhla od ceny domu, tak je to vrchní celá polovina. S koupelnou, se čtyřmi pokoji, možná i větší polovina toho domu, možná do třech milionů,“ počítá škody majitelka poničeného domu. Přesnou škodu v těchto chvílích zjišťuje likvidátor pojišťovny a pokračuje i policejní vyšetřování.

Komentáře
  • TAGY
  • požár
  • požár domu
Sdílejte
Předchozí článekVýstraha: Na Česko se valí silné bouřky doprovázené lijáky a kroupami!
Další článekVIDEO: Vrah z Florence Aliaksandr Astapchuk dopaden, skrýval se 6 dní! Pražané si oddychnou