Stanislav Huml. Foto: CC BY-SA 3.0 / Fluger René/ Horázný Josef / Stanislav Huml

Praha / Česko / EU / Brusel – Bývalý poslanec Věcí veřejných a ČSSD se rozhodl kandidovat do evropského parlamentu za českou Suverenitu, kterou vede bývalá poslankyně ČSSD Jana Volfová. Za stejnou stranu kandidoval neúspěšně loni do Senátu nyní stihaný David Rath. „Byl jsem aktivně osloven, přece nebudu jen sedět na zadku,“ citují Humla Lidovky.cz.

Stanislav Huml, bývalý ředitel středočeské dopravní policie, plánuje za českou Suverenitu v květnových volbách kandidovat do Evropského parlamentu. Podle jeho slov se zaměří hlavně na bezpečnost.

V rámci Evropské unie by měly být vnější hranice zavřeny a hraniční státy by měly konat tak, aby nám bezpečnost uvnitř Schengenského prostoru zajistily,“ nastínil serveru Lidovky.cz své plány.

Bere také na vědomí, že plánuje kandidovat za stranu, která teď nemá čistou reputaci a je spojovaná se stíhaným ex-hejtmanem Rathem.

Je to určitě mínus, nesnažím se to vydávat za plusový bod. Na druhou stranu ctím presumpci neviny. Hlásání presumpce viny, jak to dělával Jiří Paroubek, mi u politiků vadí. Hlásal ji i Miloš Zeman, který ale brzy, například u Andreje Babiš, otočil,“ řekl Huml.

Huml serveru Lidovky.cz řekl, že ho Jana Volfová aktivně oslovila a nabídla mu kandidaturu, kterou s radostí přijal. „S paní Volfovou jsem si poseděl dobrou hodinu i déle a se zbytkem vedení jsme našli v názorech absolutní shodu,“ řekl exposlanec.

Česká suverenita byla v minulosti spojována s xenofobií, nacionalismem a populismem. Huml to ale považuje pouze za nálepku.

Nepovažuji Českou suverenitu za stranu nacionalistickou, ale patriotickou,“ prohlásil bývalý policista, který byl v minulosti znám svým návrhem na zbavení Petry Kvitové českého občanství, protože platila daně v Monaku. Razil také konspirační teorii, podle které za teroristickými útoky 11. září 2001 stála americká vláda, stejně jako za sestřelením malajsijského letadla nad Ukrajinou v roce 2014.

#cz.sputniknews.com,
(-red.)

Komentáře