Prague Breaking NEWS
Praha. Foto: © Sputnik / Ramil Sitdikov

Praha – Na Hradčanském náměstí v Praze se v pátek večer k další demonstraci proti premiérovi Babišovi sešlo asi tisíc lidí. Svým pochodem vyrazili na Staroměstské náměstí, kde proběhne krátká akce. Protest s názvem Pochod za důvěryhodnou vládu pořádají organizátoři ze spolku Milion chvilek pro demokracii.

Babiš se sice chvástá, že ho demonstrace posilují, ale ve skutečnosti se jich bojí. To nejdůležitější je však ukázat, že nám občanům to není jedno, že nebudeme mlčet a že jsme připraveni demokracii bránit,“ uvedli organizátoři na facebookových stránkách.

Lidé si na Hradčanské náměstí přinesli transparenty jako: Oko za oko, krim za Krym, „Odstoupit!“, „Demisi,“ „STB nechceme“ a podobně.

Nyní budeme pochodovat se světly a zrcadly. Rozsviťme společně Prahu a nastavme zrcadlo politikům,“ řekli organizátoři v projevu, čímž pochod zahájili. Dav míří na Staroměstské náměstí.

K současnému politickému stavu už se vyjádřel i prezident Miloš Zeman, jeho slova na svém Twitteru zveřejnil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Demonstrace omezila i pražskou hromadnou dopravu. Podle policistů by tramvaje u Národního divadla měly začít jezdit do deseti minut. Průvod demonstrantů je dlouhý asi 300-400 metrů.

Zdroj: @Twitter.com

Okolo 19:40 hodin průvod dorazil na Staroměstské náměstí, kde by demonstrace měla, po krátké akci skončit.

Z POLITIKY

  • DW: Babiš ohrožuje svobodu slova v Česku
  • Ministr zahraničí Petříček podlehl varovaní BIS. Znepokojuje ho Rusko
  • FOTO: Demonstraci proti Babišovi krášlily transparenty v angličtině a vlajka Ukrajiny!
  • NÁZOR: I tentokrát zachránili vládu komunističtí poslanci
  • Revoluce v Česku nebyla spontánním projevem národní vůle, jak si mnozí myslí. Co se stalo?
Zdroj: twitter.com/skoupaa

#cz.sputniknews.com,
(-red.) & Twitter.com

Komentáře