Sdílejte
Ing. David Pfleger Zdroj: Facebook - David Pfleger

OSTRAVA / Ostravský radní David Pfleger (ANO) se k 31. prosinci 2015 rozhodl odstoupit z funkce neuvolněného člena Rady statutárního města Ostrava i z funkce místopředsedy moravskoslezské krajské organizace hnutí ANO. David Pfleger to zdůvodnil tím, že ho policie zřejmě obviní z podvodu. Ve svém tiskovém prohlášení uvedl, že se žádného trestného jednání nedopustil.

Podle slov Davida Pflegera tak činí v reakci na obvinění z přečinu podvodu, které by mohlo být vůči jeho osobě v nejbližších dnech vzneseno a které by, jak se obává, mohlo mít v případě jeho nečinnosti negativní dopad na důvěryhodnost hnutí ve vedení města Ostravy i celém moravskoslezském regionu.

„Chci zdůraznit své přesvědčení, že jsem se nedopustil žádného trestného jednání a domnívám se, že tato skutečnost bude v následujících dnech potvrzena. Jednání, které je v mém případě prošetřováno, v žádném případě nesouvisí s výkonem mé politické funkce a nastalo ještě před mým vstupem do komunální politiky,“ uvedl ve svém prohlášení David Pfleger.

„Protože jsem však názoru, že u politiků, na které by měla být kladena přísnější morální kritéria, není na místě vycházet z principu presumpce neviny, dospěl jsem k rozhodnutí odstoupit z obou mých funkcí,“ dodává Pfleger.

Příslušné rezignační dopisy Pfleger v úterý 29. prosince osobně předal primátorovi statutárního města Ostrava panu Tomáši Macurovi a krajskému předsedovi hnutí panu Josefu Bělicovi, všechny okolnosti je pak podle jeho slov připraven sdělit klubu zastupitelů i orgánům hnutí ANO.

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekV Jeseníku nabízí taxikářská společnost výhodné jízdné pro seniory a zdarma doprovod k lékaři
Další článekPerličky ze života moravskoslezských záchranářů pro silvestrovské pobavení
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.