CC BY-SA 4.0 / David Sedlecký / In the middle: Jaromír Štětina, Czech journalist and politician (cropped photo) #cz.sputniknews.com

Česko – Český europoslanec Jaromír Štětina rád sdílí, co o něm média píšou. Tato obliba se však stala pro poslance osudovou. Kvůli sdílenému článku Sputniku o sobě totiž upadl do nemilosti svých čtenářů na facebooku.

Sputnik včera informoval o tom, že Štětina konečně přišel na to, co je potřeba udělat, aby nastal definitivní konec komunismu, vždyť podle něj k tomu v Česku doposud nedošlo.

Začátek jeho konce bude zákon, který zakáže, aby ve jménech politických stran byl jakýkoliv mluvnický derivát od slova komunistická,“ napsal europoslanec na Twitteru.

Štětina nenechal náš článek o sobě bez povšimnutí a sdílel ho na Facebooku. Nevíme, jestli europoslanec tohoto teď lituje, ale spustil na sebe vlnu kritiky. Podle komentátorů nahrává „kremelské propagandě“ tím, že sdílí články Sputniku.

I prolhaný prokremelský Sputnik pochopil, co jsem chtěl říci. Kdy to pochopí čeští zákonodárci?

Zveřejnil(a) dne 

V komentářích Štětinu osočovali ostrými slovy, dokonce padlo i obvinění ze spolupráce s StB, což europoslanec rozhodně nečekal.

Sputnik!? Až doteď mi teorie o estébáctví pana Štetiny připadaly jako totální úlet, ale teď si nějak přestávám být jistý. Kolik ještě doteď zdánlivě normálních lidí se zblázní, když se to Kremlu hodí?“ napsal Jan A. Novák.

Komentující europoslance vůbec nešetřili…

Vy jste se kompletně a do čista zbláznil. Teď vážně, Vás vydírají Rusové? Nebo se nějaký hacker zmocnil profilu pana Štětiny? Nemluvě o tom, že Vaše „řešení“ nevyřeší stran komunismu vůbec nic!“ zuří se Šimon Reich.

Se p***ru z vás. Že sdílí Sputník Jiří Ovčáček jsme si sice neradi zvykli, ale Vy?“ ptá se Tomá Steiner.

Pane Štětino jakkoli Vám fandím a oceňuji většinu Vašich aktivit, abyste sdílel dezinformační zdroje, proto jsem Vás v posledních volbách do EPP nekroužkoval. Jestli se podobný exces bude byť jen náznakem ještě jednou opakovat, jelikož odmítáte naslouchat hlasu Vašich vlastních voličů, o můj hlas přijdete,“ píše Jan Škuta.

Přestávám Vám rozumět, přestávám Vás sledovat,“ komentuje Zdenek Strejc.

ČTĚTE TAKÉ

Jaromír Štětina je známý svou podporou ukrajinského dobrovolnického batalionu Azov, mezi jehož členy jsou neonacisté nejen z Ukrajiny, ale i z řady evropských zemí. Znakem batalionu je runa Wolfsangel, kterou za 2. světové války používala nacistická divize SS Das Reich. Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva prohlásil, že Azov porušuje pravidla vedení války masovým rabováním, mučením, únosy novinářů a znásilňováním.

*Komentáře uživatelů redakce ponechala v původním znění. (-pozn. redakce)

#cz.sputniknews.com,
(-red.)

Komentáře
Předchozí článekU Klášterce nad Ohří usmrtil vlak člověka. Tragédii vyšetřují kriminalisté
Další článekV Německu chlapec, který nebyl spokojen s vánočními dárky, zavolal policii
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.