Sdílejte
© Sputnik/ Belarusian Telegraph Agency/Nicolay Petrov

Bělorusko – Běloruský prezident Alexandr Lukašenko se naštval kvůli „nespravedlivému hodnocení“ běloruského freestylisty Antona Kušnira. Oznámil, že rozhodčí „vyhodili hlavního rivala z finále“, a slíbil „probuzení“ Mezinárodního olympijského výboru, uvádí Sputnik.

Během hlasování v místních volbách 18. února běloruský prezident tvrdě zkritizoval rozhodnutí rozhodčích z Ruska, Švýcarska a Číny, které obvinil z hodnocení ve prospěch svých krajanů. Přitom se podle Lukašenka rozhodčí snažili vyřadit „hlavního rivala“.

Kušnir skáče bez chyb. Železobetonový borec. Pochopili, že to není jen finalista, ale zase vítěz olympijských her. Bylo přijato rozhodnutí. Kým? Hlavně rozhodčími. Všichni do finále dostali své sportovce. Pokud by byli chytří, alespoň do finále by ho pustili. Ale oni to pochopili. Když pustí Antona do finále, bude to v pytli. A zase můžou Bělorusové získat dvě medaile, stejně jako na minulé olympiádě,“ postěžoval si.


PSALI JSME: MOV podezřívá ruského sportovce z porušení antidopingových pravidel


Běloruský prezident také prezidentovi MOV Thomasu Bachovi odeslal telegram, ve kterém „klidně vyjádřil, co si myslí“. Přitom Lukašenko slíbil, že „probudí spící politizované království„, pokud nebude přijato patřičné rozhodnutí vůči Bělorusku.

cz.sputniknews.com,
   (red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekOpilec na Třebíčsku fyzicky napadl své příbuzné, agresora policisté převezli na záchytku
Další článekUživatelé sociálních sítí se vysmáli uniformě amerických rychlobruslařů
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.