Sdílejte
Protesty lidí na Slovensku... © Foto: Artur Bekmatov

Slovensko – Na Slovensku proběhly velké protesty vyvolané vraždou novináře Jana Kuciaka. Tisíce Slováku vyšlo do ulic v největších protestech od roku 1989. Po vraždě novináře Jana Kuciaka chtějí novou vládu. Protesty se konaly nejenom v Bratislavě, ale i v ostatních slovenských a zahraničních městech. Diskuze se ale odehrávala i na sociálních sítích.

Většina lidí vnímala nedávné protesty pozitivně.


ČTĚTE TAKÉ: Naše společnost je polarizovaná jako nikdy předtím


Bolo úžasné sledovať, že napriek úplne zjavnému hnevu hlboko v ľuďoch boli dnešné protesty slušné a pokojné. Slovensko má nádej. Zdroj: Twitter.com; #slusneslovensko #somHRDY


Bratislava bola impresívna, ale myslím, že viac ich musí trápiť obsypané Slovensko mestami a mestečkách s tisíckami ľudí na námestiach, ktorí sa takto nezišli od komunistu. Je čas prestať sa hrať na nedobytnú pevnosť a pohnúť rozumom, ktorým tam ešte v Smere zostal.


Jde o legitimní volání po změně, nejde o žádný puč, žádnou destrukci režimu, o které mluví premiér Robert #Fico. Destrukce může nastat, když stávající #koalice nepochopí, o co lidem na Slovensku jde. — Fedor Gál, sociolog a publicista @CRoPlus #Slovensko#JánKuciak #media.


Protesty proběhly také v dalších částech světa.


​V Prahe nas je vyse tisic! Informace ze sociální síte Twitter.com.

cz.sputniknews.com,
(red.) *

Komentáře