ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2018 © Sputnik/ Vladimir Pesnya

Pchjongčchang – Olympijské hry v Pchjongčchangu se stále rychleji blíží svému konci, ale k vidění je toho stále dost. Dnes jsme mohli vidět hned dva světové rekordy, hokejové bitva a mnoho dalšího. Ferda Liška je nadšen z postupu českých hokejistů, jak to tedy dnes vypadalo?

Neskutečnou show jsme viděli v závodě krasobruslařek. Během deseti minut jsme byli svědky dvou světových rekordů. Nejdřív svoji jízdu předvedla šampiónka Jevgenija Medveděvová a získala 81,61 bodu, ale o pár minut později čistou jízdu odjela i mladičká Alina Zagitovová a rozhodčí ji ohodnotili 82,92 body.

Obě závodnice předvedly vrchol krasobruslení. Třetí je po krátkém programu Kanaďanka Kaetlyn Osmondová.

Na programu dnes byla i kvalifikace v mužském Big Airu. Český závodní Horák se jí bohužel nezúčastnil, protože při tréninku upadl a natloukl si. Kvalifikaci nakonec ovládl Carlos Garcia Knight z Nového Zélandu.

Další ženskou disciplínou byl sjezd. Čeští fanoušci doufali i v účast Ester Ledecké, kdyby se kvalifikace snowboardu odložila dříve, možná bychom naši šampionku viděli. Češka Kateřina Pauláthová závod dokončila na 26. místě. Zlato získala Italka Sofia Goggiaová, stříbro bere Ragnhild Mowinckelová z Norska a bronz získala legenda Lindsey Vonnová z USA.

Mužský skikros už dávno není českou záležitostí. Dokonce jsme na olympiádě neměli ani jednoho závodníka. Zlato v Jižní Koreji získal Kanaďan Brady Leman, stříbro bere Švýcar Marc Bischofberger a bronz patří Sergeji Ridzikovi z Ruska.


 PSALI JSME: Poteče krev? Semifinále Ruska s Českem se blíží


Běžečtí lyžaři měli na programu týmové sprinty, ženám se bohužel nepodařilo postoupit z kvalifikace. Ve finiši prohrály s Německem. Zlato nakonec získaly USA, stříbro Švédsko a bronz putuje do Norska. Čeští muži na tom byli lépe a skončili sedmí, s tímto výkonem jsou Razým a Jakš spokojeni. Zlato získalo neporazitelné Norsko, druzí skončili Rusové a třetí Francouzi.

PyeongChang 2018 – 2018 평창 동계올림픽대회 및 동계패럴림픽대회

Zveřejnil(a) dne 

Rychlobruslařky čekal týmový závod. Ve kterém překvapivě zvítězily Japonky a ještě v olympijském rekordu. Druhé dojely Nizozemky a třetí Američanky.

Medaile si rozdělily i ženy v dvojbobech. O sedm setin sekundy zvítězily Němky Jamankaová a Buckwitzová, druhé skončily Američanky Meyersová Taylorová s Gibbsovou a bronz berou Kanaďanky Humphriesová s Georgeovou.

Pro Čechy byl dnes den důležitý z toho pohledu, že naši hokejisté bojovali s Američany o semifinále! A dopadlo to úspěšně! Porazily jsme USA 3:2 a nájezdy a v pátek si to o finále rozdáme s Rusy, kteří porazili Norsko 6:1. Rozhodlo se i o druhé semifinálové dvojici. Kanada porazila Finsko 1:0 gólem v poslední třetině a Německo si překvapivě v prodloužení poradilo se Švédskem, když ho porazilo 4:3. Zápas o třetí místo je naplánován na sobotu a finále se hraje v neděli.

 

Dnes se také rozhodlo o bronzové medaili v ženském hokeji. Získaly ho hráčky Finska, které porazily Rusky.

Zítra nás opět čeká biatlon, poběží se ženské štafety, mají holky na placku? Týmový závod čeká sdruženáře. Měla se také konat kvalifikace paralelního slalomu v čele s Ledeckou, ale k tomu dojde až v sobotu.

@ cz.sputniknews.com,
Michal Pavelka (red.) *

Komentáře
Předchozí článekPražský Palác YMCA znovu v odboji. Naštěstí jen ve filmu
Další článekVelké zklamání! Zklamání českých štafet a finále ženského hokeje. Slovensku se dařilo
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.