Sdílejte
Slavnostní Ceremoniál v Pchjongčchangu. Foto: © Sputnik/ Alexey Filippov

Pchjongčchang – Olympijskou vlajku, pod kterou půjdou ruští sportovci, ponese dobrovolník, kterého si zvolí Organizační výbor Olympiády 2018, sdělila tisková služba Mezinárodního olympijského výboru (MOV).

Členové MOV během zasedání v Pchjongčchangu jednomyslně podpořili co nejrychlejší zrušení diskvalifikace Ruského olympijského výboru (ROV), ale ne do závěrečného ceremoniálu Olympijských her 2018. To znamená, že výkonný výbor MOV nepovolil ruským sportovcům projít pod vlajkou svého státu na závěrečném ceremoniálu.

Podle slov předsedy Mezinárodního olympijského výboru Thomasa Bacha sehrály klíčovou úlohu v tomto rozhodnutí případy použití dopingu během Her.

V delegaci OSR byly dva dopingové případy a to sehrálo nejdůležitější roli, stalo se klíčovým faktorem v rozhodnutí o ponechání diskvalifikace ROV. Ale žádné příznaky toho, že by to byl systematický přístup nebo že se delegace OSR to snažila skrýt, nebyly,“ řekl.


PSALI JSME: MOV podezřívá ruského sportovce z porušení antidopingových pravidel


Curleři hned vrátili medaili, abychom ji mohli předat Norům už během Olympiády. Toto proběhlo včera na Medailovém náměstí, toto bylo uděláno ve velké míře díky ruské straně, díky tomu, jak se zachovali v této situaci,“ dodal.

Závěrečný ceremoniál začne v Pchjongčchangu v 12:00 SEČ.

Dobrovolník, kterého si zvolil Organizační výbor, rovněž byl vlajkonošem ruské reprezentace na zahajovacím ceremoniálu.

cz.sputniknews.com,
   (red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekRuští hokejisté zvítězili nad německým týmem a vybojovali pro Rusko druhé zlato
Další článekMalé triky: jak si vybrat nejlepší místo v letadle
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.