Sdílejte

PRAHA / V prvním důležitém zápase o postup do základní skupiny Evropské ligy Sparta zvítězila nad švýcarským celkem Thun 3:1. Letenští předvedli nepřesvědčivý výkon a vítězství bylo opravdu vydřené.

Na začátku prvního poločasu drželi míč na kopačkách hosté. Již v 5. minutě Thun otevřel skóre brankou záložníka Suttera. Nutno dodat, že gól nedůraznou obranu Sparty velmi zaskočil. Sparta se poté ne a ne dostat k míči. Nedařilo se jí dostávat do pokutového území soupeře a množily se nepřesnosti. Až v 19. minutě se letenští dostali k míči. Hlavičkoval David Lafata, ovšem bránu netrefil. Velikou příležitost měl i Lukáš Vácha, který se ale po půl hodině hry zranil a na jeho místo nastoupil Frýdek. To konec druhého poločasu byl gólovými příležitostmi nabytý. Sparta Thun doslova přejela a její snažení zakončil ve 43´ obránce Costa. Po Fataiově prodloužení na zadní tyč míč přesně dopravil do brány. Druhý gól přidal vzápětí parádní střelou do šibenice Bořek Dočkal a letenští tak do šaten odcházeli s jednobrankovým náskokem.

Ve druhém poločase Spartu táhli hlavně fanoušci. Byli skutečným 12 hráčem! Ani to ovšem sparťany nevyburcovalo k lepšímu výkonu. Letenští podali dost nepřesvědčivý výkon. Spousta nepřesností a prohraných vzdušných soubojů způsobilo, že téměř celý druhý poločas byli u míče hosté. V 72. minutě po Rappově střele mohla být Sparta velmi ráda, že jí za zády střeží právě David Bičík. I přesto, že domácí velmi chtěli, nešlo to. Sólové akce končily zakopnutým míčem a většinu času se hrálo vzduchem. Až ve 4. minutě nastavení přidal z přímého kopu třetí branku Bořek Dočkal.

Sparta tak vydřela vítězství 3:1, a pokud razantně nezlepší svojí hru, tak jí venku čeká velmi těžký zápas. Odvetné utkání FC Thun – AC Sparta Praha se odehraje 27. srpna.

Play off Evropské ligy:
Sparta Praha – FC Thun 3:1 (2:1)
Branky: 43´Costa, 45´ a 90´+ 4´ Dočkal – 5´ Sutter
Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra
Žluté karty: Sulmoni (FC Thun)
Počet diváků: 12 448

Komentáře
  • TAGY
  • AC Sparta Praha
  • fotbal
  • sport
  • UEFA
Sdílejte
Předchozí článekOdsouzený elitní detektiv Stanislav Švábenský spáchal ve vězení sebevraždu
Další článekMinimální mzda se od ledna 2016 zvedne o 700 korun na 9900 korun
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.