Sdílejte
© Sputnik/ Grigoriy Sisoev

Svět / Rusko – Ruské vojenské lodě opustily syrský přístav Tartus. Svědčí o tom snímky z družic, které zveřejnila společnost Image Satellite Internacional.

Na jednom záběru je sedm lodí v přístavu, dva protidiverzní motorové čluny Gračonok a dvě dieselové ponorky. Na druhém záběru datovaném 11. dubna je vidět, že většina lodí není na starém místě a v přístavu zůstala pouze jedna ponorka.

Tyto vojenské lodě vypluly na moře kvůli eventuálním útokům. Zůstala pouze jedna ponorka třídy Kilo,“ praví se v textu pod snímkem.

Prezident USA Donald Trump kvůli zprávám o údajném chemickém útoku v syrské Dúmě slíbil, že přijme rozhodnutí o akcích proti Sýrii, přičemž nevyloučil vojenské. Ve středu Trump nejdřív potvrdil, že brzy zasadí úder Sýrii, ale o něco později učinil dost protikladné prohlášení, ve kterém navrhl Rusku zastavení horečného zbrojení a navázání vztahů.

Včera byla zveřejněna zpráva, že se americký torpédoborec Donald Cook vybavený raketami Tomahawk přiblížil k syrskému Tartusu a také, že se k syrskému pobřeží vydal útočný lodní oddíl v čele s atomovou letadlovou lodí Harry Truman a desítkou bitevních lodí.

cz.sputniknews.com.
(red.) *
Komentáře