Sdílejte
ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2018 © Sputnik/ Vladimir Pesnya /

Pchjongčchang – Zápasy Slovensko-Rusko a USA-Slovinsko byl zahájen olympijský hokejový turnaj, na který se těší snad každý hokejový fanoušek. Před zápasem se očekávala jistá jízda ruské reprezentace, čemuž i začátek utkání odpovídal. Nakonec utkání skončilo šokujícím výsledkem. Slovensko překvapilo favorita a vyhrálo 3:2.

Dnešní hokejový program přinesl fanouškům dvě velká překvapení! Favorizovaní Rusové padli se Slovenskem 3:2, poté co dokázalo otočit zápas z 0:2 na 3:2. Druhé utkání mezi USA a Slovinskem dopadlo také velkým překvapením. Spojené státy vedly 2:0, ale prohrály 3:2 po prodloužení!

A jak vypadalo utkání Ruska se Slovenskem?

Rusové do utkání vstoupili velkým tlakem, který nakonec proměnili ve dvoubrankové vedení. Začátek utkání se slovenskému týmu vůbec nevyvedl. První obrovskou šanci Rusů Širokov ještě neproměnil, ale o několik vteřin později si nahození Gavrikova od modré čáry do vlastní sítě srazil Čerešňák. Po necelé minutě a půl se o druhý gól postaral tečí Kaprizov, asistenci si připral Gusev.

Ruský gólman Košečkin si první zásah připsal až po pěti minutách hry. V polovině první třetiny se hra vyrovnala, a i slovenští hokejisté začali útočit. A v čase 16:05 to nese ovoce. Peter Olvecky snižuje na 2:1 a střílí tak první gól slovenského týmu. To však v první třetině není vše. Dvě minuty před koncem Slovensko vyrovnává! Střelu ruského obránce zblokoval Bakoš a ihned se vydal do protiútoku, který s přehledem proměnil. Rusové neproměnili v první třetině neproměnili přesilovou hru, druhou přesilovku hráli i na začátku druhé třetiny, největší šanci neefektivní přesilovky byla tyčka Dacjuka, proto přesilovka skončila stejným výsledkem jako první.

První polovina druhé třetiny byla vyrovnaná, náznaky šancí se střídaly na obou stranách. Dvě minuty před koncem druhé třetiny Slovensko vybojovalo přesilovou hru, za hákování si šel odpočinout Barabanov. Slováci hned na začátku přesilovky měli obrovskou šanci, poté však také faulovali a bylo po přesilové hře. Sekání Haščáka rozhodčí viděli. Po pár sekundách ale opět faulují Rusové, Kalinin podrazil unikajícího slovenského hráče. Došlo na hru 4 na 3.

Ve druhé třetině se stav utkání nezměnil. Oba týmy promarnily několik šancí. Rozhodne se ve třetí třetině.

Zajímavostí utkání je to, že na tribuně kotel slovensko-českých fanoušků řídí sám slovenský prezident Kiska!

Žádné z řady vyloučení na konci druhé třetiny nebylo potrestáno. Rusové na začátku třetí třetiny hráli další přesilovku, za bránění ve hře si na dvě minuty sedl Cingel. Přesilovka byla opět neúspěšná. Následovala přesilovka na druhé straně, Vojnov byl vyloučen za zdržování hry. Ale ani Slovákům se přesilové hry příliš nedařily, ale Rusové jim poskytli další šanci. Opět za zdržování hry byl vyloučen Tělegin. První využitá přesilová hra patří Slovensku. V čase 48:30 se prudkou střelou prosazuje Čerešňák a poslal Slovensko do vedení 3:2.


PSALI JSME: Další medaile! Michal Krčmář vybojoval stříbro!


Rusové okamžitě zvýšili svoji aktivitu, vykoledovali si další přesilovou hru. Za podražení na trestnou lavici putoval Marcinko. Čtvrtá přesilovka opět bez úspěchu, ale následoval další faul slovenského týmu a opět podražení — Čajkovský. Největší šanci v této přesilové hře Ruska měli Slováci, kdy slovenský hráč šel sám na Košečkina. Místo ruského tlaku na konci zápasu přišel faul ruského Marčenka. Do konce utkání zbývala minuta a půl a Rusové si vzali oddechový čas, následně odvolali gólmana a zkusili své štěstí. Ale ani to jim nepomohlo a Slovensko překvapivě vítězí.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře