Sdílejte
Mozek, ilustrační foto. Zdroj: PixaBax/CC0 Creative Commons

Svět / USA – Americký start-up Netcome má vážně v úmyslu uskutečnit projekt načtení lidského mozku do digitálního úložiště. Na první pohled se tato myšlenka zdá jako nadějná, avšak detaily budoucího projektu jsou opravdu šokující a dokonce i hrůzyplné, stejně jako ostatní revoluční cesty do „věčného života“.

Vedoucí společnosti Netcom oznámil, že projekt bude uskutečněn pomocí zamražení mozku ještě žijícího pacienta. Lidský mozek tedy bude fakticky zkopírován se zachováním neuronové mapy a v tomto stavu bude zachován do té doby, dokud vědci nevymyslí, jak se dají data načíst do společného serveru.

V roce 2013 italský neurochirurg Sergio Canavero veřejně oznámil svůj úmysl o transplantaci lidské hlavy na trup dárce. Svou myšlenku již vyzkoušel na krysách, psech a lidských mrtvolách.

Vědci výzkumného ústavu Moskevské univerzity se rozhodli jít jinou cestou a vytvořit elixír proti stárnutí. Snaží se pozastavit škodlivé procesy pomocí blokování volných radikálů v mitochondriích. Pracuji tedy s aktivní látkou SkQ.

Jiným způsobem, jak si prodloužit život, jsou experimenty s DNA.

Nejpopulárnějším způsobem uchování lidi je kryonika, jejíž podstatou je zmražení lidského těla. V současné době je však kryoprezervace nevratná, což znamená, že pacienti nemohou být zpět přivedeni k životu.


ČTĚTE TAKÉ: Téměř čtyři sta přednášek o trénování paměti po celé republice. Národní týden trénování paměti začíná


cz.sputniknews.com,
(red.) *

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekVIDEO: Apple omylem ukázal svou chybu v nové reklamě iPhone X
Další článekAlkohol za volant nepatří! To si ovšem nemyslel 48letý řidič v obci Dolní Újezd
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.