NI: Nový ruský letoun by se mohl stát vážným problémem pro NATO. Foto: © Foto: Topwar / #cz.sputniknews.com

Rusko (svět) – Nový letoun A-100 Premier by Rusku mohl poskytnout vážnou výhodu nad americkými letouny, informuoval analytický deník The National Interest.

Deník uvádí, že letadlo má v porovnání se svým předchůdcem A-50 výraznější a mnohem lepší schopnosti. Zejména klasické motory D-30KP2 nahradí mnohem výkonnější a modernější PS-90A-76. Také bude posílen podvozek letadla.

Po modernizaci Il-76MD-90A bude dodán nový systém hybridního snímání Premier 476. Nový ruský radarový systém je schopen provádět radioelektronické vertikální snímání a mechanické směrování.


ČTĚTE TAKÉ: O nové stíhačky F-16 se postarají slovenské firmy
Ještě v roce 2015 se exministr obrany Martin Glváč snažil na 20 let pronajmout státní Letecké opravny Trenčín soukromníkovi. Nyní se však trenčínský podnik stane klíčovým pro nákup nových armádních stíhaček F-16 v hodnotě 1,6 miliard.

Ruské letectvo tak bude mít dosud nevídanou možnost detekovat letecké a pozemní cíle, píše The National Interest.

#cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekFOTO: Překrásné ochránkyně Ruska
Další článekPřejmenujte Letiště Václava Havla na Letiště Miloše Zemana. Nadsázka? Jen trochu
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.