Někteří uprchlíci našli útočiště v evropských rodinách Zdroj: youtube

RAKOUSKO / Rakušan s příznačným jménem Engel se stal skutečným andělem pro syrskou matku se čtyřmi dětmi. Reportáž o něm odvysílal Český rozhlas.

Džamila i její manžel byla spolu se svým manželem v Sýrii vězněna za účast na protestech Bašára Asada. Manželé potom se čtyřmi dcerami prchli do Turecka. Zde bohužel Džamilin manžel na následky vězeňského strádání zemřel.

Vdova se po té vydala na další nebezpečnou cestu. S dětmi se jí podařilo dostat až do Rakouska. Zde ji v uprchlickém táboře Traiskirchen našli Engelovi. Ti mají v rodinném domku volné přízemí, a tak se rozhodli syrské rodině poskytnout útočiště.

Džamila se svými dětmi bydlí u Engelových asi měsíc a půl. Hned se začala učit německy, ale zatím se bez pomoci nedomluví. Její děti začaly v Rakousku chodit do školy.

Poté, co se rozkřikla zpráva o Engelově dobročinnosti, chtějí mnozí Rakušané následovat jeho příkladu. Také radnice města Wiener Neudorfu, kde rodina bydlí, se zavázala, že bude uprchlíkům více pomáhat.

Komentáře
Předchozí článekČeši se považují za tolerantní. S muslimem by ale pracovat nechtěli
Další článekPolicie žádá občany o spolupráci při pátrání po čtrnáctiletém Richardovi
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.