Ruské loďstvo získalo nejmodernější fregatu. Foto: © Sputnik / Sergey Safronov

Rusko (svět) – První fregata projektu 22350 Admirál Gorškov je zapojena do bojového složení ruské vojenské flotily. Slavnostní ceremoniál se vztyčením Andrejevské vlajky na lodi se konal v sobotu 28. července, uvádí ruská média.

Podle údajů médií se fregata připojila ke 43. raketové divizi Severního loďstva. Podotýká se, že v neděli 29. července se fregata zúčastní přehlídky na počest Dne námořnictva.


ČTĚTE TAKÉ: Klaus: Rusko pro nás není žádná hrozba
Rusko pro Českou republiku nepředstavuje hrozbu, prohlásil dnes bývalý český prezident Václav Klaus v pořadu Partie na Primě. Podle něj Moskva na rozdíl od EU neposílá do Česka každý týden direktivy. Rusko by se mělo podle něj vrátit do skupiny G8. 

Je to hlavní fregata série lodí dálkové mořské zóny, která byla vybudována pro vojenské flotily. Podobné fregaty budou ještě čtyři,“ upřesnil během ceremoniálu zástupce vrchního velitele ruské vojenské flotily pro zbrojení, viceadmirál Viktor Barsuk.

Také podotkl, že severní projekční vývojové oddělení už pracuje na vytvoření modernizovaných fregat 22350M. První taková loď by měla být předána v roce 2026.

#cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře