(Ilustrační snímek) Zdroj: Bundeswehr

NĚMECKO / Německá vláda se snaží najít řešení, jak urychlit proces vyhošťování neoprávněných žadatelů o azyl. Proto se obrátila na armádu. Zprávu uveřejnil deník Spiegel.

Německo je cílovou zemí většiny uprchlíků. Proto země potřebuje efektivní plán k zvládnutí náporu žadatelů o azyl. Ti, kteří právo na ochranu nemají, by měli být co nejdříve vyhoštěni ze země.

Celý proces deportací by mohl být urychlen pomocí nového plánu spolkové vlády. Ta navrhuje využití armádních letadel. Dosud byly pro tyto účely využívány pouze linkové spoje.

Německo tak plánuje v nadcházejících týdnech navýšit počet deportací. K tomu vláda potřebovala několik právních opatření, které schválil parlament. Mezi nimi je například opatření, které umožňuje, že rozhodnutí o vyhoštění nebude žadatelům o azyl předem oznámeno. Tak se nebudou moci před deportací skrývat. V budoucnu by také proces

vyhoštění mohl být zastaven pouze na tři měsíce místo dosavadních šesti.

Komentáře
Předchozí článekNa žádost matky vyhlásila policie pátrání po Františku Voigtovi z Plané nad Lužnicí
Další článekŘidič Škody v Holešově na Kroměřížsku smetl při odbočování cyklistku
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.