Německá policie (Ilustrační snímek) Autor: JB - ZprávyExtra.cz

BERLÍN / Iráckého islamistu, který ve čtvrtek 17. září v Berlíně zaútočil nožem na policistku, zastřelili příslušníci německých bezpečnostních složek. Informoval o tom německý deník Die Welt.

Zastřeleného islamistu – 41-letého Iráčana, který nebyl policii v hlavním městě Německa neznámý, odsoudili v minulosti za členství v teroristické skupině. Islamista žijící v Berlíně byl pod policejním dohledem a jeho pohyb byl elektronicky monitorován, což však ve čtvrtek ráno záměrně porušil, oznámila německá prokuratura.

Rafik Y. byl podle informací deníku Die Welt hlavním iniciátorem překažení útoku na tehdejšího iráckého premiéra Ijáda Alláwiho v Berlíně z roku 2004. O čtyři roky později ho odsoudil Vrchní zemský soud ve Stuttgartu.

Německé orgány činné v trestním řízení považují zatím za předčasné mluvit o tom, zda čtvrteční útok islámisty byl teroristický motivovaným činem a zda šlo o předem naplánovanou akci. Bydliště islamisty bylo podrobeno důsledné prohlídce.

Islamista nožem ohrožoval nejdříve chodce v berlínské čtvrti Spandau, nakonec zaútočil na 44-letou policistku a bodl ji do krku a ramene. Na islamistu vícekrát vystřelil další policista. Zraněnou policistku transportoval vrtulník záchranné služby do nemocnice.

Policisty postřelen islámista zemřel během převozu do nemocnice v sanitce.

Komentáře
Předchozí článekLafata opět zachraňoval Spartu! S Asterasem letenští pouze remizovali 1:1
Další článekČesko čeká velká změna počasí. Víkend přinese zlom, předpověď je neúprosná
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.