Sdílejte
Policie ČR, ilustrační foto. Autor: archiv Události112.cz / J.B. (2015)

Česko – České bezpečnostní orgány zadržely bývalého předsedu vedení zkrachovalé banky Interkommerz Alexandra Bugajevského, píše list Kommersant.

Rusko vyhlásilo mezinárodní pátrání kvůli obvinění z podvodnictví a rozkrádání aktiv Interkommerze ještě před odebráním licence bance. Podezřívají Bugajevského z krádeže 3,9 miliard rublů (45 milionů euro). Podle informací listu už začala Generální prokuratura RF připravovat dokumenty nezbytné k zahájení procedury jeho extradice.

Bugajevskij opustil Rusko ještě před tím, než se stal podezřelým. Ze zahraničí se pokusil odvolat proti vazbě v nepřítomnosti a vyhlášení mezinárodního pátrání. Jak připomíná Kommersant, bývalý předseda vedení dokonce sliboval, že se dobrovolně vrátí do Ruska a vypoví, ale to se stalo.


ČTĚTE TAKÉ: The Times uvedl předpokládané místo výroby látky A-234


cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekOstře a bez servítek o Babišově zahraniční politice
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.