ilustrační foto. Autor: © Sputnik / Valeriy Melnikov

Švýcarsko – USA, Velká Británie a Francie měly počkat na výsledky prověrky OPCW a nikoli náhle útočit na Sýrii. Tento názor vyslovil šéf švýcarského Federálního departamentu obrany, sportu a ochrany obyvatelstva Guy Parmelin. „OSN tam vyslala experty na chemické zbraně. Tato mise má objevit eventuální použití chemických zbraní,“ prohlásil v interview pro Blick.

Parmelin dodal, že švýcarské úřady trvají na obnovení jednání.

Válka v Sýrii se stala předmětem ženevských jednání. Mají pokračovat. Co možná nejrychleji. Utrpení civilistů jsou nepřijatelné,“ řekl Parmelin.

Jeho názor sdílí také šéf švýcarského Federálního departamentu zahraničí Ignazio Cassis. V interview pro Nure Zurcher Zeitung am Sonntag řekl, že důkazy použití syrskou vládou zakázaných látek neexistují.


PSALI JSME: USA, Velká Británie a Francie zahájily další agresi proti Sýrii!


Cassis v souvislosti s tím připomněl, že ve světě již docházelo k rozpoutání válek pod falešnou záminkou, jako například v Iráku.

Nevítám žádnou vojenskou eskalaci,“ zdůraznil.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekZáchranáře o víkendu zaměstnaly vážné úrazy na Opavsku a v Beskydech
Další článekZpět do života navzdory hendikepu – projekt Apache mění život startuje svou čtvrtou sezónu
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.