Rusko (Svět) – NOVINKY MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FOTBALE 2018.  Domagoj Vida, fotbalista chorvatského národního týmu a bývalý hráč kyjevského klubu Dinamo Kyjev, po vítězství nad družstvem Ruska natočil video, na kterém slaví Ukrajinu.

Na videu, které trvá asi 9 vteřin, Domagoj Vida spolu se svým bývalým spoluhráčem Ognjenem Vukojevičem křičí Sláva Ukrajině! Toto heslo je známo jako slogan protiruských ukrajinských nacionalistů od doby Majdanu z roku 2014. Vida hrál za kyjevské Dinamo v letech 2012 — 2018.

VIDEOeXTRA: «Слава Украине!» от хорватов после победы над Россией 🇺🇦🇭🇷 ✌

Chorvatský fotbalista po vítězství nad Ruskem křičel na videu Sláva Ukrajině! @zpravyextra.cz

Později fotbalista vysvětlil, že heslo, jež křičel, a které samozřejmě naštve mnohé Rusy, nebylo snahou zavést politiku do sportu, a jenom „žertem“, a podle jeho mínění Rusové to pochopí.

V rozhovoru pro Sports.ru uvedl:Vítězství je pro Chorvatsko. Žádná politika. Je to žert. Mám tam [na Ukrajině] kamarády od dob Dinamo Kyjev, na mysli jsem nic neměl.“

Když se ho novinář zeptal, jestli se neobává, že ruští fanoušci tento žert nepochopí, Vida se podivil: „Proč nepochopí?“


SPORTeXTRA: Rusko končí. Ve čtvrtfinále MS 2018 padlo po penaltách
Ruská fotbalová pohádka skončila ve čtvrtfinále. Zápas proti Chorvatsku musely rozhodnout penalty, ve kterých bylo tentokrát šťastnější Chorvatsko. Ruští fotbalisté se v posledním čtvrtfinále MS 2018 v Soči postavili Chorvatsku. 

Rusové se mi líbí. Byl to jen žert,“ zdůraznil chorvatský fotbalista.

Ruská fotbalová pohádka skončila ve čtvrtfinále.

Zápas proti Chorvatsku musely rozhodnout penalty, ve kterých bylo šťastnější Chorvatsko. Zápas tedy skončil 3:2 a do semifinále postupuje Chorvatsko.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře