aktuálně z MS ve Fotbale 2018
Vukojeviče propustili z práce s chorvatským národním týmem na MS. Foto: © AP Photo / Darko Bandic - # cz.sputniknews.com

Rusko (Svět) – NOVINKY MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FOTBALE 2018. Chorvatská fotbalová federace propustila skauta národního týmu Ognjena Vukojeviče z další účasti na mistrovství světa, uvádí se na oficiálním webu organizace.

V sobotu chorvatský národní tým zvítězil v sérii penalt nad Ruskem v zápase ¼ finále. Později se na internetu objevila nahrávka, na níž obránce Domagoj Vida vykřikl „Sláva Ukrajině“ a bývalý fotbalista národního týmu Ognjen Vukojevič dodal: „To je vítězství za Dynamo a za Ukrajinu.“ Oba hráči dříve hráli za kyjevské Dynamo.


SPORTeXTRA: Chorvatský fotbalista po vítězství nad Ruskem křičel na videu Sláva Ukrajině!
Domagoj Vida, fotbalista chorvatského národního týmu a bývalý hráč kyjevského klubu Dinamo Kyjev, po vítězství nad družstvem Ruska natočil video, na kterém slaví Ukrajinu. 

Sám Vukojevič řekl, že chápe a respektuje rozhodnutí Chorvatské fotbalové federace.

Nechci zatěžovat národní tým před semifinálem mistrovství světa. V mém výroku nebyl žádný politický podtext. Ale chápu, že je možné ho interpretovat různě. Lituji toho a omlouvám se ruským fanouškům, jestli pochopili můj výraz takto,“ řekl Vukojevič.

Chorvatská fotbalová federace se omluvila za Vukojevičovo chování. Vida se také omluvil za svůj výrok.

#cz.sputniknews.com,
(red.) *

Komentáře