© AP Photo/ Christophe Ena

ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2018 – V brzkých ranních hodinách se dnes zlatilo. Ester Ledecká nasadila vypůjčené lyže a celý svět svojí jízdou šokovala. Hokejisté svůj zápas také zvládli a mohlo by dojít přímo na čtvrtfinále. Ferda Liška je spokojeností bez sebe. A jak to viděl?

Logicky je třeba začít zlatou jízdou Ester Ledecká v Super-G.

V cílovém prostoru se závodnice již radovaly ze svých medailí, ale to neměly dělat. Ledecká vyjela ze startovací brány a řítila se ze svahů dolů. Ve své jízdě se sice malých chyb nevyvarovala, ale v cíli svítilo první místo s náskokem jedné setiny sekundy. Samotná Ester Ledecká tomu nemohla uvěřit, ale je to tak! První zlato tak máme překvapivě ze svahu. Druhá dojela Rakušanka Anna Veithová a bronz získala Tina Weiratherová z Lichtenštejnska.

Svůj závod už za sebou mají i krasobruslaři. Michal Březina své deváté místo z krátkého programu neudržel. Svoji jízdu nepokazil, byl s ní i spokojený. Známky ho však odsunuly na 16. místo. Soutěž ovládlo Japonsko. Zlato s náskokem 10 bodů získal Juzuru Hanju, druhý skončil Šoma Uno a evropský šampion Javier Fernandez ze Španělska vybojoval bronz.

Ženský závod ve slopestylu ovládlo Švýcarsko. Sarah Hofflinová předvedla nejlepší výkon a vybojovala zlato. Na druhém místě skončila Mathilde Gremaudová a bronz patří Isabel Atkinové z Velké Británie.

Běžkyně na lyžích před sebou měly štafety na 4×5 km, kde naše kvarteto dojelo na jedenáctém místě. Napínavý souboj o zlato předvedlo Norsko se Švédskem, silnější však bylo Norsko. Bronz získávají ženy z Ruska, které osamoceně dojely na třetím místě.

Další ženy se představily v short tracku na 1500 metrů. Naše Michaela Sejpalová skončila bohužel již v rozjížďkách. Domácí diváky potěšila Minjeong Čoi, která vybojovala zlato. Číňanka Ťin-ju Li si dojela pro stříbro a bronz patří Kim Boutinové z Kanady.

Poslední individuální závod měly na programu biatlonistky. Do závodu s hromadným startem se kvalifikovaly i Veronika Vítková a Markéta Davidová. Markéta Davidova má na celé olympiádě nečekanou formu a závod se třemi chybami dokončila na 18. místě. Veronika Vítková se po včerejší nehodě trápila, když ji limitovala záda. S jednou chybou dojela na 14. místě, když při poslední položce místo jednoho trestného kola odjela dvě. Zlato suverénním způsobem získala Anastasia Kuzminová ze Slovenska. Stříbro získala Běloruska Darja Domračevová a bronz Tiril Eckhoffová z Norska.

 

Příspěvek sdílený (@anton_shipulin),

Skeletonistky dokončily svůj závod závěrečnými dvěma jízdami. Zlato získala Lizzy Yarnoldová z Velké Británie, stříbro má Jacqueline Lollingová z Německa a bronz patří další Britce Lauře Deasové.

Skokané na lyžích za sebou mají svůj závod na velkém můstku. Z prvního kola se nedostal Viktor Polášek. Další český reprezentant Čestmír Kožíšek skončil 29. a česká jednička Roman Koudelka si doskočil pro 25. místo. Své třetí olympijské zlato získal Kamil Stoch z Polska. Druhý skončil Němec Andreas Wellinger a bronz má Nor Robert Johansson.


PSALI JSME: Zase vítězství! Česko po nájezdech porazilo Kanadu


Na pořadu dne byly i další čtyři hokejové zápasy. Český tým porazil Kanadu po nájezdech 3:2, více o zápasu najdete ZDE. Švýcarsko porazilo vysoce Jižní Koreu, skóre se zastavilo na 8:0. Rusové si poradili s Američany 4:0 a Slovinsko po nájezdech zdolalo Slovensko 3:2.

Ženský hokejový turnaj se dostal už do semifinále, kam se probojovaly týmy Kanada, Ruska, USA a Finska.

Zítra se český fanoušek může těšit na poslední hokejový zápas skupinové části, kdy Češi nastoupí proti Švýcarsku. Nadějí zůstávají i biatlonisté Moravec s Krčmářem, kteří se dostali do závodu s hromadným startem.

Michal Pavelka,
cz.sputniknews.com, (red.)

Komentáře
Předchozí článekU Nažidel skončil v příkopu na střeše osobní automobil, nehoda si vyžádala zranění osob
Další článekStropnický ujistil Ukrajinu o české podpoře protiruských sankcí
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.