Sdílejte
Společnost NovuMind získala od fóra SVIEF mezinárodní čínsko-americké ocenění za inovace. Autor: Paní Ingrid Liu / novumind.com

Las Vegas / USA – Společnost NovuMind získala od fóra SVIEF mezinárodní čínsko-americké ocenění za inovace! Fórum technologických inovací a podnikání v Silicon Valley (Technology Innovation and Entrepreneurship Forum, SVIEF) přiznalo 9. ledna během největší světové každoroční výstavy spotřebitelských technologií CES 2018 v Las Vegas úžasné ocenění za inovace. Začínající společnost podnikající v oblasti čipů pro AI, NovuMind převzala během slavnostního večera Oscar Awards Gala organizovaného Silicon Valley mezinárodní americko-čínské ocenění za inovace a zapsala se tak do paměti publika, investorů a technologických odborníků.

Slavnostní večer předávání mezinárodních americko-čínských cen za inovace konaný během výstavy CES 2018 zorganizovalo fórum SVIEF. Od roku 2011 je SVIEF největší konferencí podporující inovační a obchodní partnerství mezi Čínou a USA v Silicon Valley. V letošním roce na výstavě CES 2018 představila NovuMind, začínající společnost podnikající v oblasti čipů pro AI, své první ASIC zařízení NovuTensor. Nový čip je určen pro umělé neuronové sítě s využitím velmi malých (3×3) konvolučních filtrů.

Náš první Al čip AI NovuTensor je poprvé představen na výstavě CES 2018 v Las Vegas. Je to nejúčinnější AI čip na světě. Díky kompletní obsluze může společnost NovuMind pomoci tradičním podnikům využívat největší možnosti AI jen ve dvou krocích – Naučte se jednou a potom využívejte AI všude,“ řekl Dr. Bin Zhou, prezident společnosti NovuMind China.

Společnost NovuMind se jako podnik s pokročilými čipy AI věnuje zlepšování vašeho života prostřednictvím AI tím, že nutí věci myslet. Prostřednictvím špičkové technologie a vlastní vyvinuté technologie AI kombinuje společnost NovuMind velká data a vysoce výkonné a heterogenní výpočty za účelem proměny internetu věcí (IoT) na inteligentní internet věcí (I2oT).

Dr. Ren Wu, zakladatel a generální ředitel společnosti NovuMind, dříve uznávaný vědec společnosti Baidu, založil NovuMind v srpnu 2016. Aktuálně v týmu NovuMind pracuje 50 osob včetně 35 inženýrů v USA a 15 v Pekingu. „NovuTenosr„, první Al čip této společnosti, který je určen pro prototypování a pracuje s rychlostí 15 teraflopů do spotřeby 5 wattů, je poprvé vystaven na výstavě CES 2018.


TECH EXTRA: Boj o nejlepší IT specialisty se vyostřuje jako nikdy předtím


Společnost NovuMind na dnešním velmi sledovaném trhu učících se akcelerátorů pro špičková zařízení postupuje rychle vpřed. Podle slov Dr. Wu společnost NovuMind provádí nové kolo financování poté, co získala 15,2 milionů USD z financování série A v prosinci 2016. Jak uvedl Mike Li, viceprezident pro IC inženýrství společnosti NovuMind, druhý čip společnosti, který byl navržen tak, aby běžel se spotřebou pod jeden watt, by měl být představen v polovině roku 2018.

– pí. Ingrid Liu / novumind.com *
– redakce

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekZeman slíbil, že se setká s Drahošem „tváří v tvář“
Další článekdTest: Čeští studenti předvedou své znalosti o mobilním trhu
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.