Československý Vlkopes. Foto: © Foto: Reddit

Česko / Slovensko – Na portálu Reddit nabírá na popularitě fotografie československého vlčáka, kterého pomalu zasypává sníh. Mrzutý výraz ve tváři pejska okamžitě vyvolal hromadu komentářů uživatelů sociálních sítí.

Československý vlčák vznikl v 50. letech zkřížením německého ovčáka a karpatského vlka. Za experimentem stál plukovník pohraniční stráže Ing. Karel Hartl. První kříženec přišel na svět v roce 1958 v Libějovicích. Cílem experimentu bylo vyšlechtit nové plemeno, které by mělo vlčí vzhled a zdraví, ale povahové vlastnosti pracovního psa. Oproti jiným psům mají českoslovenští vlčáci lepší orientační schopnosti, sluch, čich a lépe vidí v noci.

Fotografie mrzutého československého vlčáka, kterou sdílel na portálu Reddit uživatel WarlockOPain77, vyvolala velkou pozornost. Přesněji, velkou pozornost vyvolal jeho původ.

Když se rozvedly, tak by mě zajímalo, zda ho dostala Česká republika, nebo Slovensko,“ žertuje uživatel amoeba3. „A Czechia si nakonec po rozvodu změnila jméno,“ píše Harry-le-Roy.


ZAUJALO NÁS: NASA zveřejnila fotografii obrovské „hlavy mimozemšťana“ s očima jako u pulce


Sdílejí ho. Jeden si nechá psa a druhý levé oko,“ píše DropC s narážkou na modré oko, které vyčuhuje ze srsti.

Když vám slíbí, že půjdete do parku, a místo toho jdete k veterináři, napsal další uživatel.

Dívá se na mě s výrazem: vážně si myslíš, že mě tento řetěz udrží?“ zavtipkoval ZachAttack016.

To je poslední, co uvidíš, než si uvědomíš, že se před tebou válejí tvá vlastní střeva,“ napsal krakfiend.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře