Instalace 69. babyboxu v Masarykově nemocnici v Rakovníku. Ludvík Hess Zdroj: Ludvík Hess

RAKOVNÍK / Zakladatel sítě babyboxů v České republice Ludvík Hess, ZprávyExtra.cz informoval o uvedení do provozu již 69. babyboxu. Zmíněný babybox byl nainstalován 16. března v Masarykově nemocnici v Rakovníku a svému otevření se může těšit ve čtvrtek 7. dubna.

„Největšími hrdiny rakovnické bedýnky na nechtěná lidská mláďata jsou ředitel nemocnice Jaromír Bureš a jeho zdravotnický zástupce primář Oldřich Kronich. Významnými dárci jsou Nadace Naše dítě Zuzanky Baudyšové, město Rakovník, soukromý rakovnický podnikatel Jan Loder a jeho firma LOEX, pražská farmaceutická společnost TEVA Pharmaceutical. Děkuji všem! Děkuji místním dárcům, bez nich by babybox nebyl. Děkuju Zdeňku Juřicovi a jeho firmě MONTEL Náměšť nad Oslavou, který babybox instaloval již 16. března,“ uvedl pro ZprávyExtra.cz Ludvík Hess.

Rakovník je předposledním okresem Středočeského kraje dosud bez babyboxu. To se ale ve čtvrtek ve 12. hodin změní.

Babybox v Rychnově nad Kněžnou

Další babybox bude uveden do provozu 24. května v Rychnově nad Kněžnou a vzápětí na to na Mezinárodní den dětí 1. června bude vyměněn starý babybox v Městské nemocnici Ostrava, kde je hlavním dárcem Nadace Komerční banky – JISTOTA.

Komentáře
  • TAGY
  • babybox
  • Ludvík Hess
  • nemocnice
  • Rakovník
Předchozí článekŠedesátiletý muž v obci Jince masturboval před školačkami
Další článekV obchodním domě Prior v Karviné zemřel při pádu z eskalátoru senior