Žena a alkohol, ilustrační foto. Zdroj: #pixabay.com / CC0 Creative Commons

Svět – Badatelé z britské univerzity v Sussexu (University of Sussex) zveřejnili výsledky soutěže Dry January (Suchý leden), během které účastníci měsíc nepili alkohol. Píše o tom portál EurekAlert.

Akce se zúčastnilo 800 lidí. V průběhu roku se po „suchém lednu“ vědci ptali účastníků na jejich zdravotní stav, pozorovali je a studovali změny ve stravovacích návycích.

Výsledky studie ukázaly, že měsíční odmítnutí alkoholu přispívá ke zlepšení tělesné vitality, stavu kůže a vede k dalšímu snížení spotřeby alkoholu. Počet „alkoholických dnů“ mezi účastníky akce se tedy snížil v průměru ze 4,3 na 3,3 týdně a objem konzumovaného alkoholu se snížil z 8,6 na 7,1 zavedených „skleniček“.

ČTĚTE TAKÉ

Odmítnutí alkoholických nápojů také umožnilo 88 % účastníkům ušetřit peníze. V návaznosti na výsledky „suchého ledna“ Britové také informovali o tom, že účastníci „přehodnotili postoj k alkoholu“ (82 %), zvýšilo se jejich sebeovládání (80 %), zlepšil se jejich spánek (71 %), snížila hmotnost (58 %) a zlepšila pozornost (57 %).

#cz.sputniknews.com,
(-red.)

Komentáře