Sdílejte
Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)
BabyBox-text / @zpravyextra

Pardubice – Pardubický klučík vstoupil do nového života v 18:20 hodin,  jako zcela novorozený s chudou výbavičkou – byl zabalený do černého trička s nápisem „RUN TOUR.“ Doktor, ve službě Andrej Zahornadský mě potěšil, že klučík vypadá na pohled zdravě. Skóre kluci versus holky upravil na 95:73, v celorepublikovém měřítku. O 168. nalezeném děťátku v babyboxu v ČR informoval zakladatel babyboxu v Čechách pan Ludvík Hess.

Původní starou bedýnku na nechtěná lidská mláďata v Pardubicích jsme zřídili v roce 2008 a před dvěma roky jsme ji vyměnili za babybox nové generace z dílny Zdeňka Juřici, MONTEL, Náměšť nad Oslavou. Chlapeček je druhým děťátkem odloženým do nového babyboxu. Ruce ženy, jež jej do babyboxu ukládala na fotografii interiéru bedýnky, která mi došla do počítače, se snažily chudou výbavičku upravit co nejlépe,“ uvedl Ludvík Hess.

Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)


PSALI JSME: 167. děťátko v babyboxu v Příbrami!
V úterý 3. dubna, ve 20:25 přijal do své klimatizované náruče příbramský babybox již čtvrté děťátko. Bylo pečlivě zabalené v zavinovačce s čepičkou na hlavě. Soudě podle růžové čepičky tipuju na holčičku. „Ale definitivní informaci dostanu, až teď zavolám do příbramské nemocnice,“ sdělil redakci serveru ZprávyExtra.cz aktuálně zakladatel baby boxů v České republice Ludvík Hess alias Babydědek Lu.

Klučíka jsem pojmenoval Pavel Toulec po svém příteli, jemuž jsem za mnohé vděčný, volal mi zrovna ve chvíli, kdy jsem potřeboval psát tuto zprávu, aby mi sdělil, že má na svých polích zasetou kukuřici,“ doplnil Ludvík Hess.

Ať žije Pavel Toulec mladší! Ať žije inženýr Pavel Toulec, můj přítel a mecenáš!

Babydědek Lu,
Ludvík Hess
& redakce ZprávyExtra.cz

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekZÁCHRANNÁ AKCE: Na hranicích se Slovenskou republikou uvízl pes v kanalizační rouře
Další článekPosádky krajské záchranky v MS kraji zasahovaly u nehod motocyklistů
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.