Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)
BabyBox-text / @zpravyextra

České Budějovice – Ivanka mě probudila v 00:42 hodin,  ve středu 17. října nejprve telefonem, vzápětí i svou fotografií – zabalená ve směsi modré deky a žlutého ručníku i s kouskem leopardí kůže. „Vzápětí mi volal MUDr. Marek Slabý, ředitel jihočeské záchranky a prezident Asociace záchranek v zemi české, s nímž jsme babybox před více jak šesti roky otvírali,“ uvedl k události aktuálně zakladatel babyboxu v České Republikce pan Ludvík Hess.

„Na jménu Ivanka jsme se shodli hned. Připomíná, že nás dva seznámila Ivanka Stráská, jihočeská hejtmanka a protagonistka babyboxů,“ upřesnil Ludvík Hess.

Lékař a ředitel krajské záchranky Marek Slabý sdělil, že holčička je na první pohled zdravá a zcela novorozená, v tuhle chvíli si už hoví na neonatologii českobudějovické nemocnice. Váží cca 4 kg.


PSALI JSME: V Městské nemocnici Neratovice byla nalezena v babyboxu novorozená holčička
Novorozená holčička Daniela, jejichž jméno dostala po pracovnici společnosti SCHOTT CR, s. r. o., Lanškroun, Daniele Markové byla nalezena odložena v babyboxu neratovické Městské nemocnice. 

Letošní 16. děťátko v babyboxu, zvýšila skóre ve prospěch holčiček vs. kluků na 103:75. Ivanka, je prvním českobudějovickým nechtěným mládětem. Právě před týdnem ji předcházela holka v Neratovicích a před 11 dny kluk v Benešově u Prahy. Ach jo…,“ doplnil Ludvík Hess.

Babydědek Lu & redakce #zpravyextra.cz

Komentáře
Předchozí článekZDRAVÍ & MEDICÍNA: Lepší zrak se dá koupit. Za co je dobré připlatit?
Další článekSvatomartinské slavnosti na Rašínově nábřeží: víno, husy, zpěv
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.