Vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy u vážné nehody na Frýdecko-Místecku. Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Frýdecko-Místecko – V úterý 2. října, pozdě odpoledne vyjížděly všechny záchranné složky IZS, k vážné dopravní nehodě osobního automobilu na Frýdecko-Místecku. Nehoda si, dle sdělení záchranářů vyžádala zranění pěti lidí. Zasahovat musel i záchranářský vrtulník.

O nehodě informoval redakci serveru #zpravyextra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že  zasahující záchranáři poskytovali přednemocniční neodkladnou péči třem mužům středního věku, všichni byli při vědomí.

Jeden z pacientů utrpěl vícečetná poranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku a pánve. Těžce zraněného po ošetření transportoval vrtulník do ostravské Fakultní nemocnice,“ sdělil tiskový mluvčí.

Další z mužů byl předán na urgentním příjmu stejného zdravotnického zařízení, a to s příznaky otřesu mozku poraněním páteře. Zajištěného ve vakuové matraci, po podání léků a kyslíku, jej tam přepravila pozemní posádka.

Třetího z účastníků nehody, jenž byl ošetřen se středně těžkým poraněním hlavy, horní a dolní končetiny, předal tým RZP na centrálním příjmu frýdecko-místecké nemocnice,“ upřesnil Humpl.

Vrtulník letěl k další dopravní nehodě, tentokrát přímo ve Frýdku-Místku, ještě o dvě hodiny později, kdy došlo ke střetu osobního automobilu s cyklistou. Devětapadesátiletý muž naštěstí utrpěl jen lehká poranění a navzdory prvotnímu hlášení nebyl ve stavu ohrožujícím jeho život,“ doplnil k vážné nehodě mluvčí záchranné služby.


ČTĚTE TAKÉ: Nedaleko Klimkovického tunelu na dálnici D1 srazilo vozidlo chodce, letečtí záchranáři ho transportovali do nemocnice
Letečtí záchranáři spolu s  posádkami lékařskou i zdravotnickou museli zasahovat asi třicet minut před páteční půlnocí, 28. září u těžké dopravní nehody na dálnici D1 u obce Bravantice, nedaleko Klimkovického tunelu, kde osobní vozidlo srazilo chodce. 

Vedle zdravotníků krajské záchranky na místě zasahovali také profesionální hasiči, kteří, dle informací redakce serveru #zpravyextra.cz na místě nehody provedli u havarovaného automobilu protipožární opatření a zabránili dalšímu úniku provozních kapalin. Hasiči také pomáhali záchranářům s následným transportem a ošetřením zraněných osob. Také provedli celkový úklid komunikace po nehodě.

Okolnosti nehody nyní, vyšetřují dopravní policisté.

-jb, (red.)

Komentáře
Předchozí článekdTest: Vstupní lékařská prohlídka – povinná záležitost
Další článekVláda chce v příštích letech přijmout dalších 450 hasičů, schválila také koncepci Digitální Česko
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.