Lokomotiva po srážce s člověkem-nehoda na železnici. Ilustrační foto. Autor: archiv Drážní inspekce

Olomoucko – K tragické nehodě na železnici došlo v neděli 14. října, kolem půl dvanácté dopoledne. Na trati mezi obcí Štěpánov a Olomouc došlo, ke střetu osoby s osobním vlakem jedoucím ve směru na Olomouc. Nehodu vyšetřují kriminalisté.

O nehodě informoval aktuálně redakci serveru #zpravyextra.cz policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že provoz na hlavní železniční trati č. 270 (Olomouc – Praha) byl zastaven v obou směrech zhruba na třicet minut. Poté byla zprovozněna alespoň jedna kolej.

Kriminalisté na místě zjistili, že šestapadesátiletý muž s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu,“ uvedl policejní komisař Libor Hejtman.

Ve vlaku cestovalo 80 osob a nikdo z nich nebyl zraněn.


ČTĚTE TAKÉ: Těžké ublížení na zdraví a výtržnictví má na krku agresor z Mostu, hrozí mu až deset let vězení
Pětatřicetiletý agresor z Mostu zaměstnal v těchto dnech policisty v severočeském Mostě, když zatím z neznámých důvodů v jedné z místních restaurací fyzicky napadl jiného muže, kterému způsobil vážná zranění. Napadený skončil v péči lékařů.

Dechová zkouška na alkohol u strojvůdce vlaku byla negativní. Zcela obnoven provoz na obou kolejích hlavního koridoru Prahu – Olomouc byl krátce před půl druhou odpoledne,“ doplnil k tragické nehodě mluvčí policie a upřesnil, že veškeré okolnosti a souvislosti této tragické události jsou předmětem dalšího šetření.

-jb, (red.)

Komentáře