Borůvkové hody: tip na víkend pod Pradědem. Foto: PixaBay

Malá Morávka – O nadcházejícím víkendu 18. a 19. srpna 2018 se ve 13 restauracích v Malé Morávce a v Karlově pod Pradědem uskuteční 17. ročník Borůvkových hodů. Organizátoři očekávají, že v průběhu víkendu akci navštíví až 6 000 jedlíků.

Letošním „nováčkem“ je restaurace Na Hvězdě, odkud je možné vyjet na Praděd, kde ve vysílači sídlí nejvýše položená restaurace v České republice. Také ona nabídne návštěvníkům borůvkové knedlíky a další jídla s borůvkami.

Mezi restauracemi bude každou hodinu jezdit bezplatný autobus.

Doprovodný program v obecním parku v Malé Morávce vedle hudebních vystoupení a soutěží v pojídání borůvkových knedlíků nabídne mj. ochutnávku borůvkových piv a ochutnávku (nejen) borůvkových jogurtů a zmrzlin Hollandia. Premiérově je pro návštěvníky připraven „oficiální dárek z Borůvkových hodů“, kterým je v letošním roce pálenka z borůvek od likérky Rudolf Jelínek. Na informačním stánku v obecním parku bude zájemcům k dispozici mj. památeční razítko.


ČTĚTE TAKÉ: Nejen muzikálový zpěvák Luká š Randák si ke kulatinám nadělil koncert na Hluboké!
Již tuto neděli se na pohádkové zámku Hluboká nad Vltavou uskuteční narozeninový koncert zpěváka a muzikálového herce Lukáše Randáka. Českobudějovický herec, který účinkuje v řadě hrách a muzikálech po celé republice, včetně Prahy, si k oslavě svého jubilea pozval řadu zajímavých hostů. 

Slezský železniční spolek vypraví v sobotu 18. srpna z nádraží Ostrava-střed speciální historický vlak, který zájemce přiveze až do Malé Morávky. Odtud je možno pokračovat autobusem do lázní Karlova Studánka.

Boris KEKA,
(red.)

Komentáře