V nejbližších dnech budou zahájeny další etapy dvou již probíhajících oprav na dálnici D2. Jedná se o rekonstrukci vozovky v km 28,4 až 42,7 a opravu vozovky v km -0,4 až 3,2. Poslední prázdninový den bude ukončena oprava silnice I/43 v km 5,3 až 7,6, čímž dojde k podstatnému odlehčení dopravy severním směrem z Brna. V příštím týdnu budou také odstraněna dopravní omezení z modernizovaného úseku dálnice D1 Lhotka – Velká Bíteš a úsek bude uveden do provozu.

Z důvodu rekonstrukce vozovky dojde tedy k uzavírce pravého pásu dálnice D2 v km 28,4 až 42,7 v termínu od 31. 8. do 22. 11.

Z důvodu frézování a bourání vozovky a pokládky ložné a obrusné vrstvy dojde k částečné uzavírce dálnice D2 pravého pásu dálnice v km -0,260 – cca 1,000 a levého a pravého jízdního pruhu pravém pásu dálnice v km cca 1,000 – 3,150 v termínu 28. 8. až 17. 9.

V průběhu září budou i nadále pokračovat opravy dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem na následujících třech úsecích:

  • 204,6 – 199,3 vlevo (směr Brno) do asfaltu
  • 204,6 – 210,0 vpravo (směr Vyškov) do asfaltu
  • 215,0 – 210,0 vlevo (směr Brno) do betonu.
  • Opravy úseku 204,6 – 210 budou ukončeny 12. září.

Omezení na cestě do Chorvatska

Poslední prázdninový víkend se očekává silný provoz hlavně ve směru z Chorvatska, jelikož končí prázdniny u nás, v části Nizozemska, v Polsku, Maďarsku a Slovinsku.

Tradičně se tvoří kolony ve Vídni, a to na dálnici A23. Na této dálnici protínající rakouskou metropolí počítejte se zdržením na jejím 10. km, kde je zúžení v obou směrech na Práterském mostě. Na stejné dálnici jsou komplikace i mezi 7. – 8. km, kvůli stavebním pracím a opět obousměrně.

Na dálnici A2 z Vídně do Grazu probíhá rekonstrukce vozovky mezi 116. – 110. km a provoz je převeden do protisměru.

O Víkendu se pak dají očekávat zácpy na mýtných branách před Záhřebem, a to zejména ve směru do Slovinska.

Víkendová uzavírka dálnice u Drážďan

Dálnice A17 vedoucí z Ústí nad Labem do Drážďan bude od páteční 18 hodiny až do nedělní 22 hodiny zcela uzavřena mezi exity Drážďany Gorbitz a Dreieck Drážďany západ (křížení s dálnicí A4).

Očekávaná místa se silnějším provozem nebo kolonou

Rakousko: A1 okolí Salzburgu, A10 Tauernská dálnice, A11 tunel Karawanken, A12 Inntalská dálnice, A13 okolí Innsbrucku

  • Itálie: A22 Brennerská dálnice, všechny hlavní silnice v blízkosti pobřeží
  • Slovinsko: A2 tunel Karawanken, dálnice A4 Maribor – Ptuj
  • Chorvatsko: A1 okolí Zagrebu, hraniční přechody se Slovinskem Macelj, Dragonja a Starod

Pozor ve Francii na odlišnosti v předpisech

Telefonování přes Bluetooth sluchátko je zakázáno. Podobný zákaz platí pro sluchátka pro řidiče mopedů, motocyklů, automobilů, ale i cyklistů. Pokuta je v tomto případě 135 Eur a 3 body.

Pokud přes hudbu ve svém voze neslyšíte okolí a nebo okolí obtěžujete, hrozí vám pokuta 75 Eur. Zákaz kouření ve vozidlech, když jsou přepravovány osoby mladší 18 let. Pokud porušíte tento zákaz, hrozí vám sankce 68 Eur.

Komentáře
  • TAGY
  • dopravní info
  • ÚAMK
Předchozí článekZfetovaný řidič Mercedesu u Chrudimi srazil cyklistu, ten nehodu nepřežil
Další článekV dodávce s logem Babišovy firmy našla rakouská policie desítky mrtvých uprchlíků
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.