STARÝ DUB / Čtrnáct jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 17. září u rozsáhlého požáru zemědělské usedlosti v obci Starý Dub na Liberecku. U požáru zemědělské usedlosti zasahovalo 14 jednotek hasičů.

„Informaci o požáru hasiči dostali v 17:51 hodin. Po dojezdu prvních jednotek a zjištění rozsahu byly přivolány další síly a prostředky. Požár byl pozdě ohlášen a v době příjezdu hasičů již bylo 70 % hospodářské části zasaženo požárem a byla propadlá střecha. Požár se rychle šířil dál a hořely i balíky slámy u objektu,“ uvedla mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči na likvidaci požáru nasazovali od pěti do osmi vodních proudů. Zřízeno bylo čerpací stanoviště v obci Vlčetín. Kyvadlová doprava vody fungovala také od hydrantu z Českého Dubu.

Lokalizaci požáru hlásil velitel zásahu na operační středisko krátce před půl osmou večerní. Požár zasáhl stodolu, stáje i obytnou část. Hasičům se podařilo uchránit dílny, garáže s auty a zemědělskou technikou.

„V době vzniku požáru se nacházely v areálu 3 osoby, jedna musela vyskočit z okna v 1. patře. Z hospodářské části hasiči vyvedli 2 krávy a býka. Ostatní zvířata byla na pastvě,“ sdělila Štrauchová.

GALERIE: Požár usedlosti ve Starém Dubu

Zdroj: HZS LK/Tomáš Erban

Na místo byla povolána psycholožka HZS Libereckého kraje, která rodině společně se starostou obce a sociální pracovnicí poskytla první psychickou pomoc. Rodině bylo zajištěno náhradní ubytování i strava.

Příčina požáru je v šetření, výše škody byla předběžně odhadnuta na 1 milion korun.

Komentáře
  • TAGY
  • požár
  • požár domu
  • požáry
Předchozí článekVIDEO: Policie v Rotterdamu evakuovala nádraží, ve vlaku na WC byl ozbrojený muž
Další článekNěkolik metrů za železniční stanicí Zábřeh na Moravě srazilo Pendolino dvě osoby