Smrt chodce (Ilustrační snímek) Zdroj: Archiv Policie ČR

OLOMOUC / Ve čtvrtek 7. ledna ve večerních hodinách došlo ke smrtelné dopravní nehodě mezi obcemi Olomouc a Kožušany. Řidič Škody Felicie tam srazil chodce, ten na následky zranění na místě zemřel. O nehodě informovala ZprávyExtra.cz mluvčí policie Olomouckého kraje Marie Štrbáková.

„Včera večer došlo ke smrtelné dopravní nehodě  na silnici mezi obcemi Olomouc a Kožušany. Řidič motorového vozidla značky Škoda Felicia jedoucí ze směru jízdy od Olomouce z dosud nezjištěné příčiny srazil chodce jdoucího po pravé straně silnice ve stejném směru,“ sdělila redakci Marie Štrbáková.

Chodec po střetu s vozidlem utrpěl mnohočetná zranění, kterým na místě podlehl.

Policisté provedli u řidiče Felicie orientační dechovou zkoušku a zkoušku na přítomnost návykové látky, obě byly negativní.

„Pětadvacetiletý řidič z obce na Olomoucku je nyní podezřelý ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. V této chvíli mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do šesti let,“ uzavřela Štrbáková.

Policisté právě prověřují poznatky ke zjištění totožnosti sraženého muže. Příčiny a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Komentáře
  • TAGY
  • chodec
  • dopravní nehoda
  • Olomouc
  • smrtelná dopravní nehoda
Předchozí článekV obci Stříbřeč na Jindřichohradecku způsobil požár na usedlosti škodu za tři miliony
Další článekU Kralic nad Oslavou smetl řidič s kamionem padající závory na přejezdu
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.