Místo vážné nehody na dálnici D5 u Přimdy Foto: Google maps

DÁLNICE D5 – PŘIMDA / Na dálnici D5 nedaleko Přimdy na Tachovsku došlo v pondělí 4. ledna kolem 13. hodiny k vážné dopravní nehodě. V hustém sněžení se tam střel kamion s autobusem. Podle prvotních informací bylo ošetřeno až 35 osob. Dálnice D5 je v obou směrech zcela uzavřena.

K vážné dopravní nehodě na dálnici D5 došlo kolem 13. hodiny. Dálnice D5 je uzavřena v úseku 137.6 až 145.3 km na trase Praha – Rozvadov. Dopravu odklánějí policisté na exitu 136 směr Rozvadov a na exitu 144 směr Praha.

Na místě nehody zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS). Podle dopravních informací policie, bude zmíněný úsek dálnice D5 uzavřen minimálně do 18. hodiny.

Podle prvotních informací bylo ošetřeno až 35 osob. Středně těžce jsou zraněné tři osoby. „Z větší části se jedná jen o zranění lehčího charakteru. V této chvíli není nikdo v ohrožení života,“ řekla serveru ZprávyExtra.cz mluvčí záchranářů Plzeňského kraje Lenka Ptáčková.

V autobusu měli podle zjištění serveru ZprávyExtra.cz cestovat občané Německa.

Přesnou příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté, což jim stěžuje husté sněžení. Prvotní informace ukazují na to, že autobus měl narazit při předjíždění bočně do kamionu. Autobus skončil po nehodě převrácený na boku.

„Autobus skončil po nehodě na boku, jeden kamion je zapříčený napříč silnicí, další poškozený kamion je odstavený ve směru jízdy a dále je na místě jedno osobní vozidlo,“ sdělila policejní mluvčí Jana Tomková.

Na místě zasahoval i vrtulník leteckých záchranářů, několik vozidel záchranné služby a dvě sanitní vozidla z Německa.

Komentáře