Policie prý objasnila vraždu tehdejšího šéfa podsvětí Antonína Běly. Zadržela jeho exbodyguarda Pavla Šrytra (ilustrační foto) Foto: PČR

Policejní tým TEMPUS prý podle Českého rozhlasu (ČRo) objasnil vraždu tehdejšího šéfa českého podsvětí Antonína Běly z roku 1996. Zadržen a obviněn byl jeden muž. Podle informací Českého rozhlasu je to bodyguard bossů podsvětí Pavel Šrytr, mimo jiné také zavražděného podnikatele Františka Mrázka.

Středočeský státní zástupce Tomáš Milec Českému rozhlasu (ČRo) potvrdil, že policie kvůli vraždě obvinila jednoho muže.

„Včerejšího dne bylo zahájeno trestní stíhání 52letého muže ze severních Čech pro trestný čin vraždy,“ řekl státní zástupce Tomáš Milec pro Český rozhlas.

Za vraždu nyní hrozí obviněnému ve formě spolupachatelství až 15letý pobyt ve vězení případně trest výjimečný, konstatoval ve čtvrtek státní zástupce Tomáš Milec. Státní zástupce bude zcela jistě na podezřelého uvalení vazby, o té by příslušný soud mohl rohodovovat ještě ve čtvrtek v průběhu dne.

K vraždě Antonína Běly došlo v roce 1996. Zadržený muž by mohl být spolupachatelem vraždy, jejímž cílem bylo pravděpodobně získat majetek nebo je zde v úvahu zakrytí nebo usnadnění jiného trestného činu.

Vražda Antonína Běly

Antonín Běla byl zavražděn v dubnu roku 1996 ve svém domě v Úvalech u Prahy. Vraždu podle dostupných informací v té době provedlo ozbrojené maskované komando. Skupina maskovaných ozbrojenců, kteří vnikli o sobotní noci do jeho domu, si údajně odnesla několik milionů. Antonín Běla zemřel na následky střelných poranění, které mu komando způsobilo několika dávkami ze samopalu.

Kriminalistům se podařilo zřejmě vraždu tehdejšího šéfa českého podsvětí Antonína Běly vyřešit krátce před promlčením. Policisté již v minulosti Mrázka podezřívali, že stál za vraždou Antonína Běly.

Komentáře
Předchozí článekDělník našel ve studni na Chebsku pancéřové pěsti a munici z II. světové války
Další článekV lese u Kladrub na Tachovsku byl nalezen muž s prostřelenou hlavou