U Prahy narazil autobus do stromu. Tři lidé zahynuli, mezi zraněnými jsou děti. Foto: HZS Praha

Horoměříce – (Aktualizováno) Hasičské jednotky, policisté a několik sanitních vozidel zasahuje od 16. hodiny pátku 12. ledna, kdy se na silnici č. 240 poblíž Horoměřic na Praze západ střetl autobus s osobním vozidlem. Podle prvotní informací mělo dojít, ke zranění 30 osob, z toho i několik dětí. Při nehodě tři osoby utrpěly zranění, která byla zcela neslučitelná se životem a na místě jim podlehly.

Silnice č 240 u Horoměřic, je v tuto chvíli zcela uzavřena. 

Na místě nehody, nyní probíhají záchranné a vyprošťovací práce zraněných osob, které jsou v péči Zdravotnické záchranné služby, která na místo této tragické nehody vyslala 10 sanitních vozidel Rychlé záchranné služby (RZP). Na místo vyrazil také speciální záchranářský automobil ATEGO pražské záchranné služby, určen pro větší počet zraněných osob. Záchranáři všem na místě poskytují odbornou přednemocniční péči a následně zraněné směřují do nemocnic. Aktivován byl záchranáři takzvaný traumaplán, což znamená větší počet zraněných.

Aktuálně, není možné získat jakékoliv vyjádření tiskových mluvčí policie, hasičů či záchranné služby, neboť z pohledu medií je o nehodu velký zájem a všechny telefonní linky tiskových mluvčích záchranných složek jsou aktuálně přetíženy.

O tragické nehodě okamžitě informovaly všechny zpravodajské servery, dokonce i privátní regionální press weby.

Dle sdělení ŘSD, se v místě nehody aktuálně tvoří dlouhé kolony stojících vozidel. Uzavírka silnice si tak vyžádala značné komplikace v dopravě. Veškerá doprava je aktuálně odkláněna přes objízdné trasy. Provoz na silnici č.240 je aktuálně vyhrazen pouze vozidlům záchranných složek IZS.

Co, stálo za touto páteční tragickou nehodou zatím není známo. Nehoda je v šetření Policie ČR.

-jb

AKTUALIZACE: 13. LEDNA, 8.00 HODIN. U středočeských Horoměřic havaroval linkový autobus, tři lidé nepřežili

Tragická nehoda autobusu a osobního vozidla u Horoměřic

Při nehodě bylo zraněno 48 osob včetně dětí. Pět těžce poraněných, deset středně poraněných a třicet lehce zraněných osob. Třem lidem záchranáři už bohužel nedokázali pomoci. Uvedla k nehodě tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby hlavního města Jana Poštová.

FOTOGALERIE: U středočeských Horoměřic havaroval linkový autobus, tři lidé nepřežili

Na místo byl povolán náhradní evakuační autobus.

Psycholog hasičů Středočeského kraje poskytl posttraumatickou péči několika osobám,“ sdělil k tragické nehodě mluvčí pražských hasičů Martin Kafka a upřesnil, že v 17:32 hodin byly jednotky pražských hasičů postupně odvolány zpět na své základny.

-red. (sim, jb)

 

 

Komentáře