Řidič narazil do závory na železničním přejezdu Foto: Policie ČR

KRALICE NAD OSLAVOU / Policisté opět řeší dopravní nehodu, která se odehrála na železničním přejezdu. Tentokrát se další dopravní nehoda na přejezdu stala ve čtvrtek 7. ledna na Třebíčsku u obce Kralice na Oslavou, kde řidič narazil s kamionem do právě padajích závor. O nehodě informovala ZprávyExtra.cz policejní mluvčí Kraje Vysočina Dana Čírtková.

„Policisté z Třebíče vyjížděli ve čtvrtek 7. ledna krátce před osmnáctou hodinou vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, která se stala na železničním přejezdu, který se nachází na silnici č. II/392. Pětatřicetiletý řidič projížděl s nákladním vozidlem tovární značky Iveco Daily po této silnici ve směru jízdy od obce Březník a jel směrem do obce Kralice nad Oslavou,“ řekla mluvčí Čírtková.

Při projíždění po přímém úseku silnice, která vede v daném místě přes závorami chráněný železniční přejezd před obcí Kralice nad Oslavou, vjel na železniční přejezd při sklápění závor a za zvuku zvonku přejezdového zabezpečovacího zařízení.

S kamionem narazil přední částí do železniční závory, kterou poškodil. „Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob,“ doplnila Čírtková.

U řidiče kamionu provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na kamionu ve výši asi 20 tisíc korun a na železniční závoře vznikla hmotná škoda ve výši asi 10 tisíc korun.

„Věc dopravní nehody vyřešili policisté na místě uložením pokuty v blokovém řízení,“ uzavřela Dana Čírtková.

Komentáře