Škoda Fabie se zřítila ze svahu přímo na železnici Foto: Policie ČR

ČEPICE / O obrovském štěstí může vyprávět čtyřicetiletý řidič Škody Fabie. Ten v pondělí 4. ledna v odpoledních hodinách jel ve směru od obce Čimice na Čepice, kde na zasněžené silnici nezvládl řízení a zřítil se ze svahu přímo do kolejiště. Právě přijíždějící osobní vlak se podařilo zastavit jen několik centimetrů před vozidlem.

„V pondělí 4. ledna okolo 16″20 hodin jel řidič 40letý muž z Horažďovicka s vozidlem tovární značky Škoda Fabia po komunikaci číslo III/1695 ve směru od obce Čimice na Čepice. Na komunikaci v klesání, v levotočivé zatáčce, nepřizpůsobil rychlost jízdy a na zasněžené a namrzlé vozovce dostal s vozidlem smyk, sjel vpravo ze svahu, kde přerazil dopravní značku návěst před železničním přejezdem a zůstal stát s vozidlem na kolejišti,“ uvedla policejní mluvčíDana Landmanová.

Řidič z vozidla vystoupil, u místa dopravní nehody zastavila řidička s dalším vozidlem a zavolali na tísňovou linku a oznámili, že vozidlo se nachází v kolejišti. Zároveň jel ve směru od Sušice vlak a řidič běžel směrem k němu a rukou zamával, kdy upozornil strojvedoucího na překážku v kolejišti a vlak byl včas zastaven.

„Vlaková doprava nebyla ohrožena, protože byla přijata opatření a výluka na trati byla přibližně tři hodiny po dobu vyproštění vozidla a vyšetření dopravní nehody,“ doplnila Landmanová.

Trať museli zkontrolovat drážní hasiči a členové správy železniční a dopravní cesty.

Řidič osobního vozidla byl převezen k lékařskému vyšetření a propuštěn. Dechová zkouška byla podle policistů u řidiče negativní.

Škoda na dopravní značce a vozidle činí 51 tisíc korun. Policie vyřešila nehodu na místě blokovou pokutou.

Komentáře
  • TAGY
  • dopravní nehoda
  • nehoda na železnici
  • vlak
Předchozí článekHackeři údajně napadli e-mail premiéra Bohuslava Sobotky na Seznamu a zveřenili korespondenci na internetu
Další článekStřelbou a vážným zraněním skončil v pražských Řepích incident mezi sousedy
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.