(Ilustrační snímek) Zdroj: PIXABAY

DŘÍSY / V železniční stanici v obci Dřísy u Prahy v neděli 8. listopadu vykolejily dva cisternové vagóny Unipetrolu s motorovou naftou. Z jednoho vagónu došlo v důsledku vykolejení k vytékání nafty. Železniční trať ze Staré Boleslavi na Mělník je zavřena. Serveru ZprávyExtra.cz to v neděli sdělil mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

K železniční nehodě v obci Dřísy došlo v neděli okolo 22. hodiny. V důsledku vykolejení vagónů musel být uzavřen i železniční přejezd. Při vykolejení nákladního vlaku Unipetrolu došlo k převrácení cisternového vagónu s motorovou naftou na bok.

„Jednotky hasičů ze stanic Benátky nad Jizerou, Neratovice, Mladá Boleslav a hasiči podniku SŽDC ze stanic Kralupy nad Vltavou a Praha a JSDH Všetaty zasahují u železniční dopravní nehody u železničního nádraží v obci Dřísy,“ sdělil serveru ZprávyExtra.cz mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Hasiči zajistili vagóny proti požáru a dalšímu úniku nákladu. Z vykolejených vagónu museli přečerpávat motorovou naftu do náhradních cisteren.

Železniční trať mezi stanicemi Všetaty a Starou Boleslaví je zcela uzavřena. Je zavedena náhradní autobusová doprava. „Z důvodu špatné dopravní dostupnosti stanice Dřísy vyvolané uzavřením místního železničního přejezdu a uzavírkou komunikace u obce Lhota budou cestující přepraveni minibusem v úseku Dřísy – Ovčáry, kde přestoupí do autobusu náhradní dopravy ve směru Všetaty nebo Stará Boleslav. Stejné opatření platí i pro cestující ze směru Stará Boleslav nebo Všetaty, kteří ve stanici Ovčáry přestoupí do minibusu, kterým budou přepraveni do stanice Dřísy,“ uvádějí České dráhy.

Nákladní vlak, který vezl 24 vagonů, jel ze severočeského Mostu do Pardubic. Podle dostupných údajů vezl vlak 1900 tun nákladu. Server ZprávyExtra.cz zjistil, že vlak převážel motorovou naftu a čpavek. Vagóny naložené čpavkem jsou bez poškození a nedošlo k úniku čpavku.

Na místě železniční nehody jsou vyšetřovatelé Drážní inspekce, ti zjišťují přesné příčiny železniční nehody. V této chvíli nejsou dostupné informace k poškození trati ani není známa výše škody.

Ke zprovoznění železniční trati mezi Starou Boleslaví a Mělníkem by mohlo dojít v průběhu pondělí.

Komentáře
  • TAGY
  • České dráhy
  • Dřísy
  • Unipetrol
  • vlak
  • železniční nehoda
Předchozí článekNepřizpůsobivá žena v Mostě neposílala do školy svou dceru, teď čelí trestnímu stíhání
Další článekNěkteré české celebrity přivedly prohřešky do vězení